Loading...

Schoonmaken & schoonmaaktips

Handigheidjes voor het schoonste resultaat

Bekijk alle schoonmaakproducten

Snel & simpel schoonmaken met Jumbo’s schoonmaaktips

Een opgeruimd huis zorgt een opgeruimd hoofd. Het wordt dus tijd om die handen uit de mouwen te steken en het huis helemaal fris te maken. Kijk je er tegenop? Met de tips van Jumbo wordt schoonmaken een koud kunstje. En je kunt er natuurlijk terecht voor alles wat je nodig hebt voor een schoonmaakbeurt. Van sponsjes tot badkamerreiniger: alles voor een lage prijs.

Oven schoonmaken

Schuif jij het schoonmaken van de oven ook steeds weer voor je uit? Niet nodig! Met de tips van Jumbo heb je de aangekoekte etensresten zo verwijderd.

Bekijk de tips >
Vaatwasser schoonmaken

Iets dat vaak vergeten wordt, maar oh zo belangrijk is: je vaatwasser zo nu en dan reinigen. Lees hier hoe je dat het makkelijkst doet.

Bekijk de schoonmaaktips >
Wasmachine schoonmaken

Als je je wasmachine regelmatig schoonmaakt, blijft je was er lekker fris uitkomen. Met onze schoonmaaktips is je wasmachine in no time spic en span.

Bekijk de schoonmaaktips >
Badkamer schoonmaken

Word jij blij van een blinkend schone badkamer? Ontdek de handige tips & tricks van Jumbo om met het grootste gemak je badkamer schoon te maken.

Bekijk de schoonmaaktips >
Snelle schoonmaaktip
Wil je je huis schoonmaken maar heb je weinig tijd? De allesreinigerdoekjes van Jumbo zijn één van onze beste schoonmaaktips. Even vlug overal een doekje overheen en het is weer fris en stofvrij. Grondig schoonmaken komt later wel.
Altijd een schone poetsdoek
Doe elke keer dat je de vaatwasser aanzet een vaatdoekje in het bestekmandje. Dan heb je weer een bacterievrij doekje voor het schoonmaken.
Schoonmaaktips met azijn
Als het om schoonmaken gaat, weet oma altijd raad. Een veelzijdig middeltje uit grootmoeders tijd is azijn. Je spiegel weer laten glanzen? Azijn! Kalkaanslag verwijderen? Azijn!
Babyolie voor een glanzende kookplaat
Na het schoonmaken van een roestvrijstalen kookplaat een streeploos resultaat? Wrijf met een pluk watten met een scheutje babyolie over de plaat. Even boenen met een zachte handdoek... glans gegarandeerd!
Milieubewuste schoonmaaktips
Schoonmaakmiddelen zijn schadelijk voor het milieu. In ecologische schoonmaakmiddelen zitten minder belastende stoffen en vaak is de verpakking recyclebaar. Milieubewust schoonmaken? Bij Jumbo vind je diverse ecologische schoonmaakmiddelen.
Schone snijplanken
Maak je snijplanken schoon met baking soda. Bestrooi de plank met poeder, schrob de plank en spoel hem af.
Een frisse koelkast en voorraadkast
Verwijder muffe geurtjes uit je koelkast of voor- raadkast door een bakje met water en citroensap er voor maximaal een week in te zetten

Schoonmaken met voordelige schoonmaakmiddelen

Ga je flink schoonmaken in huis? Zorg dan dat je de goede schoonmaakmiddelen in huis haalt. Bij Jumbo vind je alles wat je nodig hebt en ben je lekker voordelig uit.

Bekijk alle schoonmaakmiddelen

Andere benodigdheden voor een poetsbeurt

Met de juiste schoonmaakmiddelen kom je al een heel eind. Maar fijne doekjes, sponsjes en andere hulpmiddelen zijn ook onmisbaar als je gaat schoonmaken.

Bekijk alle hulpmiddelen

Van schil tot schoon

Je kent ze vast wel: die grote persen in onze winkels waar je zelf je verse sinaasappelsap kunt tappen. Jaarlijks levert dit zo’n 10 miljoen kilo sinaasappelschillen op. In het kader van ‘minder afval, meer waarde’, geven wij de schillen een tweede leven. We verwerken ze sinds kort in een nieuwe lijn Jumbo huismerk schoonmaakmiddelen. Ontdek zelf hoe krachtig de sinaasappelschillen zijn in de strijd tegen vuil en vet.

Bekijk het PERSbericht

Handige lijstjes voor een schone leef- en werkomgeving

Bekijk alle lijstjes

Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd

Het werkt rustgevend
Opruimen werkt rustgevend omdat het ons het gevoel geeft dat we controle hebben over onze omgeving, zo blijkt uit onderzoek. Het leven zit vol onzekerheden, dus een netjes en voorspelbaar huis is dan wel zo fijn. 
Je wordt productiever
Wanneer je je werkplek opruimt, kun je je beter focussen én verhoog je je productiviteit. Dus weg met die tientallen post-its en rondslingerende paperassen! 
Je slaapt beter
Een schone slaapkamer is goed voor je nachtrust. De kans dat je goed slaapt is namelijk 19% hoger als je je bed (bijna) elke ochtend opmaakt. En 75% van de mensen zegt beter te slapen wanneer er frisse lakens op bed liggen. 
Durf afstand te doen
Minder spullen = minder opruimen én makkelijker poetsen. Dus hop, weg met die drie kurkentrekkers. Een jaar niet gebruikt is weggeven of verkopen. En vergeet niet dat je spullen die je weinig gebruikt ook kunt lenen van buren en familie. 
Ga voor routine
Maak van opruim- en schoonmaak- klusjes een routine. Neem bijvoorbeeld elke dag de wasbak af en breng wekelijks het glas weg. Dan neemt het huis jou niet over. 
Doe de grote schoonmaak
Neem twee keer per jaar de tijd voor een grondige schrobbeurt. Sop die plekjes waar je normaal niet komt. Wissel ook je garderobe om. En zet ondertussen een muziekje op van de playlist hierboven! Het poetst een stuk lekkerder als ‘I Want To Break Free’ door de speakers schalt.

Meer schoonmaaktips?

Ontdek de beste producten en tips voor het schoonste resultaat.

Schoonmaken Schoonmaken wasmachine Schoonmaken oven Schoonmaken badkamer Schoonmaken vaatwasser