Boerenhamburger met gegrilde sla en kruidenmayonaise

Boerenhamburger met gegrilde sla en kruidenmayonaise

Jumbo

30 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

903 kcal/pp

Ingrediënten

  • 4 Goudeerlijk tarwebollen
  • 3 el mayonaise
  • 2 augurken
  • 4 satéprikkers

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Boerenhamburger met gegrilde sla en kruidenmayonaise op tafel.

  1. Meng het gehakt met het ei, de paneermeel en 2 tl gerooktepaprikapoeder. Vorm met vochtige handen 4 hamburgers van het gehakt.
  2. Verhit in een koekenpan 1 el olie. Bak het spek in 4-5 min. Bruin en krokant. Laat het spek op keukenpapier uitlekken. Bak in het spekvet de sla aan beide kanten in 2 min. mooi bruin en leg op een bord.
  3. Schenk de resterende olie in de pan en bak de hamburgers in 3 min. per kant goudbruin. Draai het vuur lager en bak de hamburgers in 6-8 min. gaar. Leg na 5-6 min. de kaas op het vlees en laat langzaam smelten. Leg de hamburgers op een bord en houd onder een deksel warm.
  4. Snijd de broodjes open en leg ze 1-2 min. op hoog vuur in de pan zodat de snijvlakken bruin en knapperig bakken. Meng de bieslook en dragon met 1 tl gerooktepaprikapoeder, de honing en 1-2 el augurkenvocht door de mayonaise.
  5. Schep de helft van de kruidenmayonaise op de onderste helften van de broodjes. Leg de sla op de mayonaise en leg er vervolgens de hamburger, ui, 2-3 plakken tomaat en de augurk op. Schep de rest van de saus erop en maak af met het spek. Dek af met de bovenste helften van de broodjes en zet de burgers op 4 borden. Steek door elke hamburger een prikker.
eet smakelijk