Courgettestamppot met gegrilde zalm

Courgettestamppot met gegrilde zalm

Jumbo

Wat eten we vandaag? Bekijk dit lekkere recept.

25 min bereiden

Hoofdgerecht

4 personen

687 kcal/pp

Ingrediënten

  • 1 kg stamppotaardappelen
  • 1 grillpan
  • 1 rasp
  • 1 pureestamper

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Courgettestamppot met gegrilde zalm op tafel.

  1. Breng een pan water voor de aardappelen aan de kook. Verhit de grillpan voor. Snijd de courgettes in blokjes van 1 cm. Rooster de courgetteblokjes in de grillpan 10-12 min. tot ze goed gekleurd zijn (maar niet zwart!). Schep ze regelmatig om met een houten spatel zodat ze niet aan de pan kleven of aanbranden.
  2. Kook de aardappelen in 12 min. gaar. Snijd intussen de zalm in 4 gelijke porties en bestrooi met versgemalen peper. Verhit in een koekenpan de boter en bak de zalm op de huidkant 2-3 min. tot de huid krokant is. Keer de zalm en bak nog ca. 2 min. tot de zalm vanbinnen rosé of naar wens gaar is.
  3. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de citroen. Halveer de citroen en pers 1 helft uit. Snijd de rest van de citroen in 4 partjes. Snijd de blaadjes van de basilicum fijn. Roer de zure room los met 1/3 van de basilicum, 0,5 el citroenrasp en breng op smaak met versgemalen peper.
  4. Giet de aardappelen af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen met 1,5 el citroensap en een beetje kookvocht tot een smeuïge puree. Schep de courgetteblokjes en de rest van de basilicum door de puree. Breng op smaak met versgemalen peper.
  5. Verdeel de stamppot over 4 borden, leg er de zalmfilet op en schep er een lepel zureroomsaus over.
eet smakelijk