Feestelijke bramen-kwarktaart

Feestelijke bramen-kwarktaart

Jumbo

385 min bereiden

nagerecht / dessert

4 personen

389 kcal/pp

Ingrediënten

  • 1 mineola
  • 500 ml sinaasappelsap
  • 1 staafmixer
  • 1 springvorm ø ca. 24 cm

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Feestelijke bramen-kwarktaart op tafel.

  1. Week 13 blaadjes gelatine in een kom met koud water. Pureer de bramen met de staafmixer tot een gladde puree.
  2. Schep de bramenpuree in een kom, voeg de kwark en de suiker toe. Boen de mineola onder stromend water schoon, rasp de oranje schil boven de kom eraf en roer alles met een garde goed door.
  3. Verwarm 200 ml van de sinaasappelsap in een steelpan. Knijp het vocht uit de gelatine en roer de blaadjes door het warme sap. Voeg het sap toe aan de kwark en roer goed door. Zet de kom in ijskoud water en wacht tot de inhoud dik en lobbig wordt. Roer regelmatig.
  4. Leg een passend rond stuk bakpapier op de bodem van een springvorm, zet het vast met de rand. Leg de lange vingers met de besuikerde kant naar beneden in de vorm zodat de bodem bedekt is. Schep de kwark in de vorm. Laat de taart een half uur in de koelkast opstijven en maak ondertussen de gelei. Week hiervoor de rest van gelatine in een kom met koud water.
  5. Pureer de frambozen met de rest van het sinaasappelsap. Druk de puree door een zeef. Verwarm het frambozen-sinaasappelsap in een steelpan, roer de uitgeknepen gelatine erdoor. Zet de pan in een schaal ijskoud water en laat de gelei lobbig worden. Verdeel het over de bovenkant van de taart. Laat de taart in de koelkast in minimaal 6 uur opstijven. Maak met behulp van een mesje de taart los van de rand. Verwijder de vorm en snijd de taart in punten.

Tip! Liever een wat lichtere variant? Kies dan voor magere yoghurt in plaats van volle kwark. Maak de taart extra feestelijk en voeg een handje zomerfruit als decoratie toe.

eet smakelijk