Gedraaid chocoladebrood (babka)

Gedraaid chocoladebrood (babka)

Jumbo

Op zoek naar een indrukwekkend, zoet lunch- of brunchgerecht? Met dit gedraaide chocoladebrood steel je zeker de show.

60 min bereiden

Lunch/Brunch gerecht

4 personen

176 kcal/pp

(0)

Ingrediënten

  • 1 cakevorm (25 cm)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Gedraaid chocoladebrood (babka) op tafel.

  1. Verwarm de oven voor tot 170 °C. Bekleed de cakevorm met bakpapier en laat het aan beide lange kanten iets overhangen. Rol het croissantdeeg uit, maar laat de stukken deeg aan elkaar zitten. Bestrijk het deeg met de hazelnootpasta en rol weer op dezelfde manier op als het deeg was opgerold.
  2. Snijd de deegrol in de lengte voorzichtig door zonder dat je het deeg in elkaar drukt. Leg de helften met de snijkanten naar boven weer tegen elkaar aan.
  3. Leg de helften vanuit 1 kant om en om over elkaar heen (alsof je een vlecht maakt) en herhaal. Het deeg zit nu als een dikke spiraal in elkaar gedraaid.
  4. Leg het deeg in de cakevorm.
  5. Bak de babka in het midden van de voorverwarmde oven. Neem het brood na 15 min. uit de oven en til het met behulp van het overhangende bakpapier uit de vorm. Leg het brood met het bakpapier op de bakplaat en schuif het terug in de oven. Bak het brood in nog 15 min. goudgeel en gaar. Laat de babka 15-20 min. afkoelen.

Tip! Variatietip: roer een dun glazuur van 50 g poedersuiker en 1 el water. Strijk het glazuur over de bovenkant van het brood.

eet smakelijk