Klassieke Franse boeuf bourguignon

Klassieke Franse boeuf bourguignon

Jumbo

Op zoek naar een lekker recept? Maak Klassieke Franse boeuf bourguignon. We leggen stap voor stap uit hoe je dit gerecht bereidt.

155 min bereiden

Hoofdgerecht

4 personen

889 kcal/pp

(0)

Ingrediënten

  • 1 kg magere riblappen
  • 2 flinke scheuten Joseph Guy VS cognac
  • 1 schuimspaan

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Klassieke Franse boeuf bourguignon op tafel.

  1. Schrap de winterwortel en snijd in schijfjes. Snijd de champignons in plakjes en de bleekselderij in boogjes. Hak de knoflook en peterselie. Snijd het vlees in blokjes van 4 cm.
  2. Verhit 45 g boter in grote stoofpan met dikke bodem. Bak er op halfhoog vuur de zilveruitjes, knoflook en spek al omscheppend 5 min. in. Schep met een schuimspaan uit de pan en houd apart.
  3. Bak in dezelfde pan op hoog vuur het vlees in delen rondom. Gebruik eventueel wat extra boter. Doe al het vlees in de pan, voeg de bleekselderij en wortel toe en bak 3 min mee. Breng op smaak. Strooi er de bloem over en bak omscheppend nog 2 min. mee. Doe er de bouillon, cognac, wijn, de helft van de peterselie, de tijm en laurier bij. Laat 1,5 uur op laag vuur heel zachtjes koken met het deksel op de pan.
  4. Verhit in een koekenpan de rest van de boter en bak de champignons op halfhoog vuur 5 min.
  5. Neem de laurierblaadjes en takjes tijm uit de pan. Voeg het zilveruitjesmengsel toe aan de pan. Laat nog 30 min. zachtjes doorkoken zonder deksel of tot het vocht is ingekookt tot een dikke saus. Garneer met de rest van de peterselie.
eet smakelijk