Rode linzensoep met prei, garnalen en harissa

Rode linzensoep met prei, garnalen en harissa

Jumbo

Bekijk hoe je dit lekkere recept maakt.

20 min bereiden

Hoofdgerecht

4 personen

296 kcal/pp

(0)

Ingrediënten

  • 2 preien
  • 4 tl harissa
  • 1 zeef

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Rode linzensoep met prei, garnalen en harissa op tafel.

  1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de preien in ringen. Verhit in een soeppan de olie. Fruit de ui en knoflook 1 min. Schep ook de komijn erdoor en bak kort tot de komijn gaat geuren. Schep de prei erdoor en bak 2 min. mee.
  2. Spoel intussen de linzen onder stromend koud water in een zeef af. Laat de linzen goed uitlekken. Schep de linzen door de prei. Voeg de tomatenblokjes toe. Schenk dan 1,2 L warm water in de pan. Verkruimel de bouillonblokjes boven de pan. Breng de soep tegen de kook. Draai het vuur laag en kook de soep 10 min. zachtjes, tot de linzen zacht zijn.
  3. Doe de cocktailgarnalen in een zeef. Spoel de garnalen onder stromend warm water tot ze net zijn ontdooid. Voeg de garnalen toe aan de soep en warm ze nog 2 min. mee. Roer intussen de harissa los. Schep eventueel wat extra harissa in een schaaltje om apart erbij te serveren. Schep 2 el harissa in de soep en breng de soep op smaak met peper. Schep de soep in 4 kommen en serveer desgewenst met de extra harissa
eet smakelijk