Ratatouille

Ratatouille

Jumbo

Op zoek naar een smakelijk vegetarisch recept? Ga dan voor deze kleurrijke ratatouille met lekker veel groenten en waan je even in Frankrijk.

30 min bereiden

Bijgerecht

4 personen

179 kcal/pp

(0)

Ingrediënten

  • 1 courgette

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Ratatouille op tafel.

  1. Snijd de aubergine in de lengte in vieren en snijd de kwarten in schijfjes van een 0,5 cm dik. Snijd de uien in partjes. Snijd de knoflook in zo dun mogelijke schijfjes.
  2. Halveer de paprika in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd de courgette in de lengte in vieren. Snijd met een scherp mesjes de zaadlijsten eruit en snijd het vruchtvlees in schuine stukjes van 1 cm dik. Snijd de tomaten in partjes.
  3. Verhit de olie in een braadpan en bak de aubergine 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  4. Voeg de ui, knoflook en paprika toe en bak 4 min mee. Voeg dan de courgette en de tomaten toe. Ris de blaadjes van de takjes tijm boven de pan. Voeg 100 ml water toe.
  5. Stoof de ratatouille 15 min. op laag vuur met het deksel schuin op de pan. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Tip! lekker bij gebakken vis of gegrild vlees. Je kunt er ook een vegetarisch hoofdgerecht van maken door aan het einde van de stooftijd een paar kuiltjes te maken in de groentestoof en daar eieren boven te breken. Stoof dan nog door tot de eieren gestold zijn. Eet met brood uit de pan.

eet smakelijk