header

5 x Lekker buiten eten

Is het mooi weer? Yes, dan kunnen we met het hele gezin lekker buiten eten deze zomer. Ontdek onze tips en heerlijke recepten die buiten nog lekkerder smaken. Dat wordt dubbel genieten: van het fijne weer en deze zomerse gerechten. Al dan niet bereid op de bbq. Ontdek de 5 recepten om buiten te eten.

1. Geroerbakte aardappelschijfjes met ei

8 ingrediënten  25 min 

Als je buiten gaat eten, heb je natuurlijk geen zin in veel afwas. Dit vega eenpansgerecht is daarom ideaal om te maken. Een perfecte combinatie van aardappelschijfjes, champignons en ei.

Bekijk dit recept
image text

2. Pastasalade met tonijn

7 ingrediënten  20 min 

Het ideale recept om buiten te eten: een frisse pastasalade met tonijn. Het is al heel handig dat je deze pastasalade al eerder kunt bereiden. Daarbij is het een ontzettend lekkere salade. De combinatie van tonijn met tomaat? Mmm...

Bekijk dit recept
image text

3. Langzaam gegaard buikspek

2 ingrediënten  760 min 

Voor de liefhebbers is dit het ultieme feestje: langzaam gegaard buikspek van de bbq. Heel makkelijk te bereiden met de buikspek van Jumbo. Smaakt uitstekend op een broodje of met een frisse salade erbij.

Bekijk dit recept
image text

4. Groenterisotto met kaas

6 ingrediënten  25 min 

Risotto lastig om te maken? Nee hoor, dat valt mee! Niet met dit recept. Dit vega recept met courgette en tuinerwten heb je zo gemaakt. Schaaltje mee naar buiten en smullen maar.

Bekijk dit recept
image text

5. Gepofte aubergine met hummus

8 ingrediënten  40 min 

Ken je deze al? Gepofte aubergines! Als je aubergines poft, komt de smaak perfect tot zijn recht. Maak er een frisse yoghurtsaus bij met feta. Dit zomerse gerecht kun je uitstekend buiten eten.

Bekijk dit recept
image text

Meer recepten om buiten te eten

Handige tips

Heeft buiten eten alleen maar voordelen? Nou, er zijn ook een paar kleine nadelen. Maar daar hebben we handige tips voor.

Last van vliegen? Maak gebruik van een ventilator die richting het eten staat. Hierdoor kunnen vliegen of andere insecten niet in de buurt komen. Ga je buiten picknicken? Denk er dan aan dat je gerechten ook nog moet vervoeren. Daar hebben we veel geschikte recepten voor. Ontdek alle picknick tips. Hou rekening met de temperatuur. Mooi weer is fijn, maar vanwege een te hoge temperatuur kan eten snel bederven. Haal je gerechten dus niet te vroeg uit de koelkast of maak gebruik van een koelbox wanneer je buiten gaat eten.

Handige producten

Meer inspiratie & tips

Food

Schijnt het zonnetje? Perfect moment voor een lekkere picknick. Ga naar het strand, het park of gewoon in je eigen tuin! Vul je mand met goedbelegde broodjes, salades en wraps.

Food

Op zoek naar salades die je makkelijk mee kunt nemen? Bekijk dan onze 5 favoriete salades to go. Ze zijn ook nog eens allemaal in minder dan een half uur te maken!

Food

Het park, strand of de tuin van een van je vrienden. Een wegwerp barbecue neem je overal mee naartoe.

Food

Kom helemaal in de festival stemming met deze festival food recepten. Zo maak je er echt een feest van in je tuin. Ontdek deze lekkere recepten.