Gepofte aubergines met feta-yoghurtsaus

Gepofte aubergines met feta-yoghurtsaus

Jumbo

Op zoek naar een lekker recept? Maak Gepofte aubergines met feta-yoghurtsaus. We leggen stap voor stap uit hoe je dit gerecht bereidt.

40 min bereiden

Hoofdgerecht

4 personen

375 kcal/pp

(0)

Ingrediënten

  • 15 g munt
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 1 (kamado) barbecue

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Gepofte aubergines met feta-yoghurtsaus op tafel.

  1. Bereid de barbecue voor op direct grillen en breng de temperatuur naar 250 °C. Leg de hele aubergines op het rooster, sluit de barbecue en pof ze in 20-25 min. gaar. Keer ze om de 5 min. De schil van de aubergines mag zwart blakeren.
  2. Verkruimel intussen de feta boven een kom. Meng er de yoghurt door. Snijd 1 teentje knoflook fijn en meng de helft door de saus. Haal de blaadjes van de takjes munt. Snijd de helft fijn en voeg toe aan de yoghurtsaus. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil boven de saus. Roer de saus door en breng op smaak met peper. Verdeel de saus in een dun laagje over een platte schaal of een groot bord. Meng de sambal, de rest van de knoflook en de olie in een kommetje.
  3. Neem de gare aubergines van de barbecue en laat ze iets afkoelen. Pel de zwartgeblakerde schil van de aubergines, maar laat de steel en steelaanzet zitten. Halveer de aubergines in de lengte, maar laat de helften aan elkaar zitten bij de steel. Leg de aubergines op de yoghurtsaus, besprenkel met de sambalolie en bestrooi met de rest van de muntblaadjes.
eet smakelijk