Laden...

Samen voor meer en betere recycling

Daarom betaal je statiegeld voor de kratten en plastic tassen
Als je online bestelt bij Jumbo, verpakken we jouw boodschappen netjes in kratten en plastic tassen. Zo blijft de kwaliteit van jouw producten gewaarborgd en blijven de versproducten lekker vers. Je betaalt hier statiegeld voor.

Wij dragen graag een steentje bij aan meer en betere recycling, maar willen ook jouw portemonnee niet onnodig belasten met dure plastic tassen. Wij rekenen daarom slechts 5 cent statiegeld op de tassen die wij bij jouw bestelling leveren. Wij nemen de tassen de volgende keer weer mee terug en zorgen ervoor dat deze worden ingezet om nieuwe plastic producten te maken. Zo werken we samen aan meer en betere recycling.

Kosten statiegeld*

Krat: 5 euro
Plastic tas: 0,05 euro

Zo werkt het:

  • Er wordt op basis van de hoeveelheid boodschappen die je bestelt een inschatting gemaakt van het aantal benodigde plastic tassen of kratten.
  • Het aantal kratten en tassen staat niet op je orderbevestiging, maar bij levering wel op het tablet van de medewerker en op de uiteindelijke kassabon.
  • We verwerken hoeveel kratten en tassen je gebruikt en hoeveel plastic tassen en/of kratten je ingeleverd hebt. Dit wordt als statiegeld verwerkt. Net zoals je gewend bent.

Wist je dat de plastic tassen van Jumbo gerecycled worden? Lees hier meer over.

Lees de veelgestelde vragen