Bananenpannenkoek

Bananenpannenkoek

Jumbo

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

281 kcal/pp

Ingrediënten

  • 6 bananen
  • 1 zeef
  • 1 mixer of garde

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Bananenpannenkoek op tafel.

  1. Zeef de bloem boven een beslagkom. Maak een kuiltje in het midden en breek de eieren erboven. Klop met een garde de eieren door de bloem en voeg tegelijkertijd geleidelijk de helft van de melk toe. Meng met een garde of mixer alles tot een dik, glad beslag. Meng dan de rest van de melk erdoor.
  2. Pel de bananen en snijd ze in dunne plakjes.
  3. Verhit een klontje boter in de koekenpan en verdeel de plakjes van driekwart banaan over de bodem van de pan. Schenk ca. 100 ml beslag (1 klein kopje) in de pan. Draai de pan van het vuur schuin in een cirkel zodat het beslag zich over de hele bodem van de pan verdeelt.
  4. Bak de pannenkoek ca. 3 min. op matig vuur. Schud de pannenkoek los van de bodem van de pan en laat hem uit de pan op een grote deksel glijden. Keer de pannenkoek met de deksel om in de pan. Bak de pannenkoek in ca. 2 min. gaar. Bak zo van de resterende boter, banaan en beslag nog 7 pannenkoeken.
  5. Serveer de bananenpannenkoeken met (poeder)suiker, jam of stroop.

Tip! Je kunt de bananen ook eerst prakken of pureren voor je ze aan het beslag toevoegt. Tip houd de pannenkoeken warm op een bord onder een deksel, zet het bord eventueel op een pan met een laagje kokend water. Tip heb je geen koekenpan met (goede) antiaanbaklaag? Meng dan een el (zonnebloem)olie door het beslag. Dan laat de pannenkoek tijdens het bakken makkelijker los.

eet smakelijk