Basilicumomelet met spinazie en Italiaanse paasrollade

Basilicumomelet met spinazie en Italiaanse paasrollade

Jumbo

25 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

269 kcal/pp

Ingrediënten

  • 75 g Italiaanse paasrollade (vleeswaren)
  • 1 snufje peper

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Basilicumomelet met spinazie en Italiaanse paasrollade op tafel.

  1. Klop de eieren los met 100 g ricotta. Pluk de blaadjes van de takjes basilicum en meng de hele blaadjes met peper naar smaak door het ei-ricottamengsel.
  2. Verhit in een koekenpan de olie. Schenk het eimengsel in de pan en bak de omelet in 6-8 min. aan beide kanten goudbruin en gaar. Eén van de zijden van het ei heeft nu een mooi patroon met basilicumblaadjes. Laat het ei op deze zijde op een bord glijden (het mooie patroon ligt aan de onderkant). Laat de omelet afkoelen tot hij lauwwarm is.
  3. Besmeer de omelet met de rest van de ricotta en beleg met de paasrollade en spinazie. Rol de omelet voorzichtig op en bewaar strak in vershoudfolie gewikkeld in de koelkast tot gebruik.
  4. Snijd de omelet in plakjes en steek door elk plakje een tapasprikker. Prik aan elke prikker nog 1-2 spinazieblaadjes of bestrooi de prikkers met wat spinazieblaadjes.

Tip! Maak van de rest van de babyspinazie en paasrollade (in reepjes) met een paar gekookte kwarteleitjes en wat yoghurtdressing een brunchsalade voor erbij.

eet smakelijk