IJscake met crunchy choco-karamellaagjes

IJscake met crunchy choco-karamellaagjes

Jumbo

Op zoek naar een lekker recept? Maak IJscake met crunchy choco-karamellaagjes. We leggen stap voor stap uit hoe je dit gerecht bereidt.

255 min bereiden

Dessert

4 personen

565 kcal/pp

(0)

Ingrediënten

  • 100 g meringuedrops chocosuiker
  • 1 cakevorm (25 cm)
  • 1 mixer

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke IJscake met crunchy choco-karamellaagjes op tafel.

  1. Bekleed de cakevorm met vershoudfolie, laat de folie een stukje over de rand van de vorm hangen.
  2. Doe de koude slagroom en het aroma in een kom en klop lobbig met de mixer. Voeg de gecondenseerde melk toe en sla het mengsel stijf.
  3. Schep een laagje van 1 cm slagroommengsel in de cakevorm en verdeel er een laag chocochips over. Maak zo nog 3 lagen. Eindig met een laagje slagroommengsel. Vouw de folie naar binnen over de vulling en zet de vorm minimaal 4 uur in de vriezer.
  4. Doe de karamelsnoepjes in een stevige plastic zak en sla met een hamer of ander zwaar voorwerk op een snijplank tot gruis.
  5. Neem de ijscake uit de vriezer, verwijder de folie en leg de ijscake op een mooie schaal. Bestrooi met de karamelkruimels, leg er de meringuedrops op en serveer direct.

Tip! Je kunt de ijscake maximaal 4 dagen van tevoren maken. Bewaar in de vriezer. Gouden Tip In plaats van een plastic zak en hamer kun je ook een ziplockzakje en koekenpan gebruiken om van de karamelsnoepjes gouden strooisel te maken.

eet smakelijk