Quiche lorraine

Quiche lorraine

Jumbo

In een hartige taart kun je allerlei mooie ingrediënten verwerken. En dankzij blind bakken lukt het altijd!

115 min bereiden

Hoofdgerecht

4 personen

948 kcal/pp

(0)

Ingrediënten

 • 250 ml slagroom
 • 1 el ijskoud water
 • 1 snufje peper
 • 1 keukenmachine of mixer met deeghaken
 • 1 deegroller
 • 1 quiche- of lage taartvorm (ø 24 cm)
 • 1 blindbakvulling (bijv. rijst of gedroogde bonen)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Quiche lorraine op tafel.

 1. Kneed in de keukenmachine of met de mixer van de bloem, de kleine vlokjes ijskoude boter, het ei, het ijskoude water en de zout een samenhangend deeg. Voeg eventueel 1 el extra ijskoud water toe als het deeg te droog is. Vorm met koude handen snel een bal van het deeg.
 2. Rol het deeg met de deegroller uit tot een lap van ø 30 cm. Bekleed er de vorm mee. Zet de vorm met het deeg minstens 30 min. in de koelkast om te rusten.
 3. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Leg een royaal vel bakpapier op het deeg en strooi er de blindbakvulling op. Bak de deegbodem in de voorverwarmde oven in 10-15 min. lichtgekleurd. Verwijder de blindbakvulling en het bakpapier en bak de deegbodem in nog 5-10 min. net gaar.
 4. Verhit intussen een koekenpan zonder boter of olie. Voeg de spekreepjes toe en bak ze langzaam uit. Klop intussen de laatste 4 eieren los met de slagroom. Meng er de gruyère, de uitgebakken spekjes en peper naar smaak door.
 5. Neem de vorm met de deegbodem uit de oven. Verlaag de oventemperatuur naar 180 °C. Klop het ei-roommengsel nogmaals goed door en schenk op de deegbodem. Bak de taart in de oven in 30 min. goudbruin en gaar.

Tip! Serveer de quiche voor een complete maaltijd met een groene salade. Weinig tijd? Maak de quiche met Koopmans mix voor hartige taart (blindbakken is dan niet nodig) of Jumbo vers taartdeeg.

eet smakelijk