Ribeye van de BBQ met romesco

Ribeye van de BBQ met romesco

Jumbo

Op zoek naar een lekker recept? Maak Ribeye van de BBQ met romesco. We leggen stap voor stap uit hoe je dit gerecht bereidt.

160 min bereiden

Hoofdgerecht

4 personen

872 kcal/pp

(0)

Ingrediënten

  • 1 (kamado) barbecue medium of large

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Ribeye van de BBQ met romesco op tafel.

  1. Laat de ribeye in ca. 2 uur op kamertemperatuur komen. Steek de barbecue aan en bereid deze voor op indirect grillen, door de houtskool naar 1 helft te duwen. Breng de temperatuur naar 200 °C.
  2. Breng het vlees op smaak en bestrijk met 1 el olie. Leg de ribeye op het minder hete deel van de barbecue en sluit het deksel. Laat het vlees 20 min. rustig roosteren en leg elke 5 min. op een andere kant.
  3. Leg intussen voor de romescosaus de paprika’s op het hete deel van de barbecue en gril ze ca. 10 min. tot het velletje zwart is geblakerd. Neem van de barbecue en laat iets afkoelen. Trek het vel van de paprika’s en doe de paprika’s zonder zaadlijsten in een maatbeker. Halveer de peper, verwijder de zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in stukjes en voeg ook toe. Doe er de knoflook, amandelen, komijn, azijn en de rest van de olie bij en pureer met de staafmixer tot een dikke saus. Breng op smaak.
  4. Gril de ribeye nog 5-6 min. boven het hete gedeelte, zodat er mooie strepen op komen te staan. Keer halverwege. Neem het vlees van de barbecue, verpak losjes in aluminiumfolie en laat 15 min. rusten.
  5. Snijd de ribeye in plakken van 1 cm dik en serveer met de romesco.
eet smakelijk