Worteltjestaart 2.0

Worteltjestaart 2.0

Jumbo

Op zoek naar een lekker recept? Maak Worteltjestaart 2.0. We leggen stap voor stap uit hoe je dit gerecht bereidt.

130 min bereiden

Hoofdgerecht

4 personen

601 kcal/pp

(0)

Ingrediënten

  • 1 mixer
  • 2 springvormen (à 16 cm)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Worteltjestaart 2.0 op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de springvormen in. Bereid de cakemix volgens de aanwijzingen op de verpakking en spatel er de wortel door. Verdeel over de 2 springvormen en bak in 40 min. gaar in de oven. Laat minimaal 1 uur afkoelen.
  2. Meng 5 g gele marsepein met de blauwe voor het wortelloof en maak er 24 groene balletjes van. Meng 30 g gele marsepein met 30 g rode en maak hier 24 oranje balletjes van. Rol de oranje balletjes tot worteltjes en druk er met de tanden van een vork op. Snijd de groene balletjes tot de helft in en vorm het loof. Druk op de worteltjes.
  3. Bereid de frosting volgens de aanwijzingen op de verpakking. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en voeg toe. Pers de citroen uit en besprenkel de taartbodems met het sap. Verdeel 1/3 deel van de frosting over de onderste taarthelft. Zet de andere helft er omgekeerd op. Verdeel de rest van de frosting over de zijkanten en bovenkant en strijk glad met een (palet)mes.
  4. Hak de walnoten fijn, maak een randje aan de onderkant van de taart en strooi de rest slordig over de bovenkant. Plak de worteltjes op de taart.
eet smakelijk