Zuurkoolstamppot met gehakt

Zuurkoolstamppot met gehakt

Jumbo

Zuurkoolstamppot is het ideale gerecht op een koude dag. Hierbij een eenvoudig maar lekker recept voor zuurkoolstamppot met gehakt.

50 min bereiden

Hoofdgerecht

4 personen

667 kcal/pp

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 1 pureestamper
  • 1 ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Zuurkoolstamppot met gehakt op tafel.

  1. Verwarm de oven voor tot 190 ºC. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Doe ze in een ruime pan en voeg zoveel water toe dat de aardappelen net onder staan. Kook de aardappelen in 20 min. gaar.
  2. Doe de zuurkool in een pan, samen met het karwijzaad en zoveel water dat de zuurkool net onder staat. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 20 min. zachtjes koken.
  3. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder boter of olie en bak hierin het gehakt in ca. 8 min. rul. Snijd intussen de uien in halve ringen en voeg toe aan het gehakt. Bak 10 min. mee. Breng op smaak.
  4. Giet de aardappelen af en doe ze terug in de pan. Laat ze 3 min. uitdampen. Verwarm intussen de melk in een steelpan, maar breng niet aan de kook.
  5. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper. Voeg 25 g boter in blokjes en de warme melk toe en roer tot een gladde puree. Breng op smaak met de nootmuskaat en (versgemalen) peper. Giet de zuurkool af en meng door de puree.
  6. Schep het gehakt met de uien in de ovenschaal, schep er de zuurkoolstamppot bovenop. Bestrooi met paneermeel en verdeel er de resterende boter in blokjes overheen.
  7. Bak de zuurkoolstamppot 20 min. in het midden van de oven.

Tip! Vervang het gehakt door 300 g Lekker Veggie vers vegetarisch gehakt en 260 g Lekker Veggie paddenstoelengehakt. Meng door elkaar en bak in 2 el olijfolie.

eet smakelijk