Zuurkoolstamppot maken & recepten

Zuurkoolstamppot is de perfecte maaltijd voor een winterse dag. De hoge gehaltes vitamine C en ijzer dragen bij aan je weerstand. Zuurkoolstamppot met spekjes en rookworst is de bekendste combinatie, maar zuurkoolstamppot met vis is ook een goede combinatie. We inspireren je graag met de heerlijkste recepten voor zuurkoolstamppot. En wist je dat zuurkool heerlijk smaakt in een soep, op een broodje of in een ovenschotel?

Snel naar

Zuurkoolstamppot recepten Ingrediënten voor zuurkoolstamppot Lekker variëren - stamppot met zuurkool ‘anders’ Veelgestelde vragen over zuurkoolstamppot Basisrecept voor zuurkoolstamppot

10x zuurkoolstamppot-recepten

Zuurkoolstamppot maken kan op veel manieren. Met of zonder appel. Met vlees of met vis. Ontdek onze zuurkoolstamppot-recepten.

Bekijk alle zuurkoolstamppot-recepten

Handige lijstjes voor oma’s ouderwetse zuurkoolstamppot

Jumbo maakt het je graag makkelijk. Of je nu kiest voor oma’s ouderwetse zuurkoolstamppot, een variant daarop of een ander recept voor stamppot: met onze handige lijstjes doe je snel je boodschappen.

Ingrediënten voor zuurkoolstamppot

Ga je zuurkoolstamppot maken? Ga naar de Jumbo winkel bij jou in de buurt  voor de beste ingrediënten of bestel ze online. 

Ontdek het volledige assortiment

Stamppot zuurkool recept maken

Kom maar op met die kou! Want hoe herfstachtig en winters het ook wordt, met een lekker stamppot zuurkool recept kun je alles aan. Zelf stamppot met zuurkool maken is heel eenvoudig en ook nog eens zo gedaan. Jumbo helpt je op weg met handige tips en lekkere recepten. Eet smakelijk!

Zuurkoolstamppot bewaren & invriezen

Als je toch bezig bent met een stamppot zuurkool recept, maak dan een extra grote pan. De overgebleven stamppot laat je afkoelen en kun je daarna 2 tot 3 dagen in een afgesloten bak in de koelkast bewaren. Je zuurkoolstamppot invriezen kan ook, in de vriezer blijft het tot drie maanden houdbaar. Tip: vries de zuurkoolstamppot per portie in kleine bakjes in, zo kun je telkens een portie laten ontdooien en opwarmen.

Stamppot zuurkool anders - variatietips

Zuurkoolstamppot saai? Nee joh! Je kunt volop variëren met dit gerecht. Met onze tips maak je de lekkerste stamppot met zuurkool, maar dan anders.

Zuurkoolstamppot met appel
Zoet en zuur passen goed bij elkaar. Daarom is het ook zo zalig om vlak voor het serveren een half appeltje in stukjes te snijden en door je zuurkoolstamppot te scheppen. Geeft ook nog eens een lekkere bite aan je stamppot.
Zuurkoolstamppot met spekjes
Mmm, wie kent deze combi niet. Zoute, knapperig uitgebakken spekjes zijn heerlijk om over je zuurkoolstamppot te strooien.
Zuurkoolstamppot met ananas
Geef je zuurkoolstamppot een twist door er stukjes ananas aan toe te voegen. Deze exotische vrucht is heerlijk zoet en doet het goed in allerlei hartige gerechten.
Zuurkoolstamppot oven
Trek in stamppot met zuurkool, maar dan anders? Maak er eens een ovenschotel van; hartstikke lekker!
Stamppot zuurkool kruiden
Vaak is zuurkool uit een pakje al gekruid met jeneverbessen en zwarte peper. Ook lekkere kruiden om toe te voegen aan je zuurkoolstamppot zijn laurier, tijm, knoflook, karwijzaad, provençaalse kruiden, kruidnagel of kerrie.

Veelgestelde vragen over zuurkoolstamppot

Hoe maak je zuurkoolstamppot klaar?

Welke kruiden passen bij een stamppot van zuurkool?

Hoeveel zuurkool stamppot heb je nodig per persoon?

Welke wijn past bij stamppot zuurkool?

Welk vlees past bij zuurkoolstamppot?

Hoe lang kun je stamppot zuurkool bewaren in de koelkast?

Hoe lang moet je zuurkool koken voor stamppot?

Basisrecept voor een stamppot met zuurkool

Zin in een ouderwetse stamppot met zuurkool? Met dit basisrecept kan het haast niet misgaan. Je hebt er maar weinig voor nodig en in een halfuurtje staat het op tafel. Maak dit zuurkoolstamppot-recept extra lekker met knapperig gebakken spekjes en een stukje worst. Of laat je inspireren door de recepten en variatietips op deze pagina.

Populaire stamppot recepten

Andijviestamppot Bietenstamppot Boerenkoolstamppot Broccolistamppot Chinesekoolstamppot Groenekoolstamppot Hete bliksem Hutspot

Nog meer stampen?

Met stamppot kun je eindeloos variëren. Ontdek hieronder onze andere lekkere stamppotten.

Alles over stamppot Andijviestamppot Bietenstamppot Boerenkoolstamppot Broccolistamppot Chinese kool-stamppot Groene kool-stamppot
Hete bliksem Hutspot Knolselderijstamppot Koolhydraatarme stamppot Paksoistamppot Pastinaakstamppot Pompoenstamppot
Preistamppot Raapstelen stamppot Rode kool stamppot Rucolastamppot Savooiekool stamppot Snijbonen stamppot Spinaziestamppot
Spitskoolstamppot Spruitjesstamppot Stel zelf je stamppot samen Vegetarische stamppot Witlofstamppot Zoete aardappel stamppot Zuurkoolstamppot

20 oktober 2021 | Auteur: Jumbo
Deze pagina is voor het laatst aangepast op 16 januari 2023