5x tips om voordelig te bakken

5x tips om voordelig te bakken

Lekker bakken? Dat kan zo voordelig mogelijk met de producten en recepten van Jumbo. Zelf bakken is een goedkope en lekkere manier om kosten te besparen. Met de voordelige producten van Jumbo is bakken helemaal niet duur en net zo lekker.

Tip 1. Koop fruit uit het seizoen

Seizoensfruit is vaak in de aanbieding of goedkoper. Als het van eigen land komt, is het niet alleen goedkoper, maar ook goed voor het milieu. Als je gaat bakken in de winter kies dan voor peren, appels of mandarijnen. Wil je toch graag met aardbeien bakken? Kies dan voor ingevroren of ingeblikt fruit. Dit is in ieder geval een stuk goedkoper en makkelijker te bewaren.

Koop fruit uit het seizoen

Fruit uit het seizoen om voordelig te bakken

Ontdek ons voordelig fruit uit het seizoen om mee te bakken.

Tip 2. Koop voordelige verpakkingen

Wanneer je thuis een voorraadkast hebt ,staat deze vaak voller dan je dacht. Droge ingrediënten als suiker, meel en gedroogd fruit vind je hier vaak terug. Jumbo heeft voordelige verpakkingen waardoor je goedkoper uit bent door grotere hoeveelheden in te kopen. De producten zijn makkelijk lang te bewaren en komen vaak van pas.

Koop voordeelverpakkingen

Koop groot in met voordeel verpakkingen

Zorg dat je grote verpakkingen koopt. Die komen altijd van pas. Bewaar ze in de voorraadkast en gebruik ze een volgende keer.

Tip 3. Gooi restjes niet weg

Restjes hoef je nooit weg te gooien! Maak iemand anders blij met je baksels of eet je pannenkoeken de volgende dag op als lunch. Daarnaast kun je bijna alle restjes gemakkelijk invriezen.

Gooi restjes niet weg

Tip 4. Wees slim met ingrediënten

Ingrediënten lekkerder maken hoeft niet duur te zijn. Voeg bijvoorbeeld wat koffie toe aan je chocoladebiscuit of rooster noten in de oven. Met een kleine aanpassing zoals gedroogd fruit voorzien van een beetje alcohol kun je voordelig een verrassende smaak geven aan je ingrediënten. Dure ingrediënten zijn makkelijk te vervangen door voordelige alternatieven of ingrediënten die je al in huis hebt liggen. Heb je walnoten in huis, maar heb je hazelnoten nodig? Vervang het dan, dat scheelt weer! Goede vervangers voor bloem zijn tarwemeel of speltmeel. Boter kun je vervangen voor kokosolie, margarine of zonnebloemolie. Zo zijn er nog veel meer opties.

Wees slim met ingrediënten

Tip 5. Koop minder kant-en-klare producten

Zelf maken is altijd voordeliger en vaak ook lekkerder. Door producten zelf te maken, ben je veel voordeliger uit. Zelf brood bakken, amandelmeel maken met fijngemalen amandelen, fijngemalen noten gebruiken of zelfrijzend bakmeel maken met bakpoeder en bloem.

Koop minder kant-en-klare producten

Op zoek naar meer bakinspiratie

 
Meer recepten en bak inspiratie

Bak voordelig met de Altijd Lage Prijs producten van Jumbo

Bekijk alle Altijd Lage Prijs producten

Meer inspiratie voor de winter

Food

Er gaat weinig boven een heerlijk vers gebakken appeltaart die net uit de oven komt. Het leukste is nog wel dat iedereen zelf een appeltaart kan bakken.

Food

Zin in iets lekkers bij de koffie? Bak een cake! Een leuke bezigheid met als resultaat een smakelijke traktatie én de heerlijke geur van versgebakken cake in je keuken.

Food

Een pannenkoek met stroop of poedersuiker. Veel Hollandser wordt het niet. Pannenkoeken hebben iets gezelligs en zijn vaak favoriet onder kinderen.

Food

Een heerlijk tussendoortje, geliefd bij jong en oud. Wil je gezond eten en ben je bang dat er geen bananenbrood op het menu mag? Dan heb je het mis.