Laden...
Spaar mee voor de hoogste korting op de vele Dagjes Uit

Veelgestelde vragen Dagje uit

Waar en wanneer ontvang ik een kortingsmunt?
Van woensdag 13 maart 2019 tot en met dinsdag 30 april 2019 ontvang je bij iedere € 10,- aan boodschappen één gratis Dagje Uit kortingsmunt t.a.v. 2,50 euro.

Wat kan ik met een kortingsmunt doen?
Kras de unieke code op de kortingsmunt. Met deze code kun je via deze website een Dagje Uit boeken met maximaal € 25,- korting per entreekaartje. De hoogte van de korting kan per Dagje Uit en per dag verschillen en is op basis van beschikbaarheid. De hoogte van de korting kan zakken, op = op!

Van wanneer tot wanneer kan ik een Dagje Uit?
Een Dagje Uit is mogelijk van 13 maart 2019 tot en met 5 januari 2020 of tot het einde van het seizoen van het betreffende uitje.

Hoeveel korting kan ik sparen?
Een kortingsmunt heeft een waarde van € 2,50 en kan gestapeld worden tot maximaal € 25 per entreekaartje. De hoogte van de korting kan per Dagje Uit en per dag verschillen en is op basis van beschikbaarheid.
Voorbeeld: Wil je met 3 personen een Dagje Uit met een korting van €25 (indien beschikbaar), dan voer je 3 x 10 kortingscodes in, dus in totaal 30 kortingscodes.

Ik wil de QR-code scannen met de Dagjes Uit app, maar dit lukt niet. Wat moet ik doen?
Controleer of de kraslaag goed is weg gekrast en de QR-code onbeschadigd is. Als de QR-code niet goed leesbaar is, kan de kortingscode niet goed gescand worden. Het is belangrijk dat de camera op je smartphone werkt. Als je camera defect is, kun je niet scannen. Mocht je problemen houden met het scannen, dan kun je de code altijd handmatig invoeren in de app. Maar ook tijdens het bestellen kun je een niet gescande code toevoegen om de korting te ontvangen.

De hoogste korting is niet meer beschikbaar, wat nu?
De hoogte van de korting verschilt per dag. Er zijn een beperkt aantal kaarten met de hoogste korting, wanneer deze is uitverkocht daalt het kortingsbedrag. Je kan geen aanspraak maken op de hoogte korting.

Kan ik mijn kortingsmunt ook inwisselen voor geld?
Kortingsmunten zijn niet inwisselbaar voor contant geld, zijn niet geldig in combinatie met andere acties en/of kortingen en kunnen niet bij de kassa van het betreffende park verzilverd worden. Verzilveren kan alleen via deze website of de mobiele app.

De korting is minder geworden, hoe kan dit?
De korting kan ook dalen tijdens het bestelproces. Het aanbod is beperkt, wacht dus niet te lang met het bestellen van je kaarten. Kaarten met een bepaalde korting kunnen op zijn!

Wat moet ik doen als mijn kortingscode niet werkt?
Controleer of je de kortingscode goed hebt ingevuld. Iedere code is uniek en bestaat 10 karakters, zowel cijfers als letters en hoofdletters. Heb je je kortingsmunt gescand met de Jumbo Dagje Uit app, dan is je kortingscode gedigitaliseerd en niet meer via de papieren munt te gebruiken. Log in met de gegevens van je Jumbo Dagje Uit account van de app en verzilver alsnog je korting.

Ik kan niet inloggen op de Jumbo Dagje Uit app, wat te doen?
Probeer je wachtwoord te resetten. Lukt dat ook niet, neem dat contact op met de klantenservice via 085 - 888 63 53

Hoe kan ik de korting verzilveren?
Er zijn twee manieren om de unieke code te verzilveren:

  • Kies een uitje op de website, kies een datum en product. Voer de code onder de kraslaag handmatig in op de website tijdens het bestellen.
  • Download de Dagjes Uit app, scan de QR-code onder de kraslaag. Gebruik de codes direct tijdens het bestellen op je mobiel of log in via de website om de codes vanuit de app daar te gebruiken.

Kan ik de datum wijzigen van mijn bezoek?
Dit is helaas niet mogelijk, tenzij je tijdens je bestelling een ‘bezoekgarantie’ hebt afgesloten.
Met een bezoekgarantie kan je bij een geldige reden de datum wijzigen van uw bezoek. In de algemene voorwaarden lees je welke redenen geldig zijn.
LET OP: Het is alleen mogelijk de datum te wijzigen naar een dag met dezelfde korting als uw originele bestelling. Dit betekent automatisch dat er alleen binnen de actieperiode gewijzigd kan worden. Annuleren van de tickets is niet mogelijk.

Het afsluiten van een bezoekgarantie kost  € 0,50 per kaartje. Dit bedrag komt bovenop de aanschafprijs van de kaartjes. Het is alleen mogelijk een bezoekgarantie bij aankoop van je kaartjes af te sluiten.

Wanneer ontvang ik mijn product?
Zodra de betaling is voltooid en je betaling is verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail en kort daarna een mail met de entreekaarten of informatie over het product wat je besteld hebt.

Wat is de Superdeal?
Van 13 maart 2019 t/m 5 januari 2020 kan je op www.dagjeuitactie.nl elke week een ander Dagje Uit boeken met extra korting; een zogenaamde Superdeal. Een Superdeal is slechts 24 uur te boeken (op maandagen van 09.00 t/m 08.59 uur de volgende dag). Bij boeking kies je de datum waarop je wil gaan, in het geval van de Superdeal is dat altijd de woensdag na de maandag waarop de Superdeal te boeken was. Voor de Superdeals zijn beperkte aantallen beschikbaar. Hiervoor geldt op=op. Dus wees er snel bij. Wanneer een Superdeal niet meer beschikbaar is (op=op) kun je altijd nog een kaartje met reguliere korting kopen. De gekozen datum kan niet worden gewijzigd.

Ik heb geen entreekaarten ontvangen of ben mijn entreekaarten kwijt, kunnen de kaarten nogmaals toegezonden worden?
Controleer eerst de spam folder. Zitten de entreekaarten daar niet in, mail dan naar dagjeuitactie@qup.eu het verzoek om de kaarten nogmaals te ontvangen stuur daarbij uw ordernummer en het e-mailadres waarmee de bestelling geplaatst is.

Ik zie het park waar ik heen wil niet (meer) bij de mogelijkheden staan, waar wordt het aanbod van de uitjes op gebaseerd?
Jammer dat het park van je keuze niet bij de opties staat. Niet elk park doet automatisch elk jaar mee. Ook kunnen sommige parken al dicht zijn of zijn uitverkocht. Anderzijds zijn er ook weer nieuwe uitjes die meedoen, heb je onze nieuwe categorie "high tea" al gezien?

Hoe werkt de kleurplaat-winactie?
Ook dit jaar is er weer een kleurplaatactie. De kleurplaten zijn op te halen in de Jumbo winkels. Na inkleuring kunnen de kleurplaten weer ingeleverd worden ter beoordeling. Elke winkel kiest 1 winnaar, die krijgt 2 vrijkaarten voor één van de deelnemende parken*. De kaarten zijn voor een specifiek park en het is niet mogelijk deze te ruilen. Ook wordt er 1 landelijke winnaar gekozen. Deze winnaar wint het gouden ticket; met het gouden ticket krijgt de winnaar entreekaarten voor het gezin (maximaal 5 personen) om in 2019 één keer naar ieder deelnemend park te gaan*.
*Wellness, High-Tea’s en theaters zijn uitgesloten van deze prijs! Van alle deelnemende bioscopen en indoor speelparadijzen kan de winnaar één keer naar een locatie naar keuze.

Met wie werkt Jumbo samen voor de verkoop van de entreekaartjes?
De bestelling en aanschaf van de entreekaartjes voor Dagje Uit worden niet door Jumbo maar door een derde partij, genaamd queueup, verzorgd. Dit betekent dat de overeenkomst tot aanschaf van de entreekaartjes met queueup tot stand komt. Voor vragen en of klachten omtrent de aanschaf van entreekaartjes kun je contact opnemen met de klantenservice via onderstaand telefoonnummer. Je ontvangt op werkdagen binnen 48 uur een reactie.

Geldt voor mij herroepingsrecht?
Bij het plaatsen van een bestelling ga je een overeenkomst aan met betrekking tot een vrijetijdsbesteding, waarvoor een bepaalde datum of periode van uitvoering geldig is. Het herroepingsrecht is dan ook niet van toepassing. De verkoop is hiermee na succesvolle betaling definitief en de overeenkomst kan daarom niet geannuleerd worden.

Klantenservice:
Maandag t/m vrijdag 8:00-22:00u
Zaterdag 9:00-18:00u
Zondag 09:00-12:00u
T: 085 - 888 63 53
E: dagjeuitactie@qup.eu