< Terug naar overzicht duurzaamheid

Minder verspillen,
lekker eten

Voedselverspilling: samen maken we het verschil

Wist je dat ongeveer een derde van ons voedsel in de prullenbak belandt? Van de boer tot bij de klant thuis. Eten waar niets mis mee is. Dat kan anders natuurlijk. We gaan al jaren de strijd aan met voedselverspilling door zelf minder voedsel weg te gooien. We willen bij Jumbo de helft minder verspillen in 2030. Dat is ons doel. En we willen onze klanten inspireren om thuis minder te verspillen Ontdek hoe we samen het verschil kunnen maken.

Zo dragen we bij aan minder verspilling:

We werken nauw samen met onze telers voor extra verse producten en minder verspilling in de keten. Optimaal besteladvies voor winkels op basis van slimme data voorkomt derving. Nieuwe koelwanden op onze AGF-afdeling hebben positief effect op de kwaliteit en houdbaarheid van onze producten. Samen minder verspillen schap in ruim 600 winkels. Versproducten met de houdbaarheidsdatum van vandaag te koop voor 50 cent, 1 euro, 2,50 euro en 4 euro. Samenwerking met Voedselbanken in heel Nederland voor het doneren van overgebleven producten. 
Redden van overgebleven producten door ze te verwerken in nieuwe producten. Bijvoorbeeld met ‘Brood van brood’.  Inspiratie en informatie voor onze klanten om thuis eten goed te bewaren en te koken met restjes. Aangesloten bij Stichting Samen tegen Voedselverspilling. We betrekken onze collega’s bij het tegengaan van voedselverspilling, onder andere door concrete doelstellingen voor derving.  
Wat doen wij?

Met het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) hebben we onszelf als doel gesteld om in 2030 de helft minder voedsel te verspillen. Werk aan de winkel dus! 

Meer over wat wij doen >
Wat kan jij doen?

Draag jij een steentje bij om minder voedsel te verspillen? Het zit ’m in de kleine dingen. Met een paar aanpassingen kun je veel minder voedsel verspillen. Doe je mee?

Meer over wat jij kan doen >