Loading...

Jumbo helpt voedselverspilling tegen te gaan

Wie goed omgaat met restjes en kliekjes, bespaart niet alleen tijd maar ook geld. Daarom hebben we onze tips tegen voedselverspilling even op een rijtje gezet. Vind jij het ook zo zonde om eten weg te gooien? Daag jezelf uit en doe van 1 tot 7 september 2020 mee aan de Verspillingsvrije week!

Hoe zorgen we er verder voor dat er minder voedsel wordt weggegooid? Ontdek bijvoorbeeld hoe we duurzaam omgaan met niet-verkochte broden in onze winkels. Lees meer over Brood van Brood.

Brood over?

Oud brood weggooien is niet nodig. Bekijk deze recepten eens en ontdek wat voor lekkers je er nog van kunt maken.

Meer tips voor oud brood

Benieuwd wat je nog meer kunt doen met oud brood? Jet van Nieuwkerk laat het in deze video zien. Van tosti's tot paneermeel en croutons: Jumbo helpt je met de strijd tegen voedselverspilling. 

Ik-gooi-niets-weg tips

Hoe kun je zo goed mogelijk voorkomen dat je te veel eten hebt dat je uiteindelijk weg moet gooien? Ontdek hier alvast een paar tips:

Maak een weekmenu, zo weet je precies welke ingrediënten je in huis moet hebben. Verwerk overgebleven ingrediënten weer in andere gerechten. Bewaar restjes in de vriezer. Zo blijft je eten veel langer goed.

5x Diepvries-proof recepten

Als je leftovers in de diepvries bewaart, kun je er weer van genieten wanneer het uitkomt in plaats van het een paar dagen later alsnog weggooien. Jumbo helpt je aan recepten die makkelijk in te vriezen zijn.

Nog een kooktip voor leftovers

Nog veel producten in de koelkast liggen? Vul ze in via de koelkast-generator en ontdek welke recepten je er nog mee kunt maken.

Maak mijn koelkast leeg

Overrijp fruit? Verwerk het in een smoothie!

Is je fruit te rijp om zo op te eten? Gooi alles in de blender en maak er een smoothie van met extra veel smaak.

Meer inspiratie?

Bekijk onze blogs voor meer inspiratie en tips tegen voedselverspilling.

Tips voor oud brood Recepten met leftovers Koken uit de voorraadkast Brood van brood