Voedselverspilling tegengaan, doe je zo!

Vind jij het ook zo zonde om eten weg te gooien? Daag jezelf dan uit en doe samen met Jumbo mee aan de Verspillingsvrije week van 7 t/m 13 september 2021. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor jezelf. Want door slim om te gaan met restjes, bespaar je tijd en geld. Met deze tips tegen voedselverspilling maak je vast een goed begin. 

Brood van brood: zo zorgen wij voor minder verspilling

Benieuwd hoe wij er bij Jumbo voor zorgen dat we minder voedsel moeten weggooien? Onder andere door de niet-verkochte broden in onze winkel te gebruiken als voordeeg voor het maken van nieuw brood, bij Jumbo te verkrijgen als Knip Wit en Knip Volkoren. Lees meer over Brood van Brood.

Lekkere recepten met oud brood

Heb je zelf nog wat oud brood liggen? Dan hoef je dit echt niet direct weg te gooien. Je kunt er een hoop lekkere dingen van maken. Kijk maar eens naar deze recepten.

Ook dit kun je maken van oud brood

Benieuwd wat je nog meer kunt doen met oud brood? Jet van Nieuwkerk laat het in deze video zien. Van tosti's tot paneermeel en croutons: Jumbo helpt je met de strijd tegen voedselverspilling.

Bekijk de video

Tips om niets weg te gooien

Hoe kun je voorkomen dat je te veel eten in huis haalt en daardoor uiteindelijk voedsel moet weggooien? Ontdek hier alvast een paar tips. Of bekijk de handige tips voor een leftovermaaltijd van Roberta!

Maak een weekmenu, check je voorraad en maak een boodschappenlijstje. Zo weet je precies welke ingrediënten je nog in huis moet halen. Kook met leftovers. Verwerk overgebleven ingrediënten van de ene maaltijd weer in een ander gerechten, of draai ze bijvoorbeeld in de soep. Heb je restjes of eten in de koelkast liggen dat bijna over de datum is? Vries het dan in. Zo blijft het langer goed.

5 x lekkere recepten om in te vriezen

Per ongeluk iets te veel ingrediënten gekocht? Maak een extra grote maaltijd en vries de restjes in. Zo kun je er later nog een keer van genieten. Deze recepten zijn stuk voor stuk lekker én diepvries-proof.

Handige tip om te koken met restjes

Nog veel producten in de koelkast liggen? Vul ze hier in en ontdek welke recepten je er nog mee kunt maken.

Maak mijn koelkast leeg

Overrijp fruit? Verwerk het in een smoothie!

Ook overrijp fruit hoef je niet direct weg te gooien. Gooi alles in de blender en maak er een heerlijke smoothie van. Wat dacht je van een groene smoothie met gember, of een aardbei banaan smoothie? Mmm!

Meer inspiratie?

Bekijk onze blogs voor meer inspiratie en tips tegen voedselverspilling.

Tips voor oud brood Recepten met leftovers Koken uit de voorraadkast Brood van brood