Picknicken in eigen tuin

In je tuin of op het balkon genieten van een picknick

Bekijk alle picknickrecepten

Wat is het heerlijk als de zon schijnt. Natuurlijk wil je dan graag naar buiten. Maar omdat we juist zoveel mogelijk thuis blijven, kun je natuurlijk ook perfect in je eigen tuin of op je balkon picknicken. Dus wanneer ga jij genieten van jouw picknicken in de tuin dag én het mooie weer? Ontdek onze picknick tips en bekijk ook wat je kunt doen om langer van de picknick te genieten met je kinderen.

5 x picknick broodjes

5 x picknick hapjes

5 x picknick salades

Bekijk alle picknickrecepten

Picknick tips in de tuin

Betrek het hele gezin bij de voorbereiding van de picknick. Zo is het echt een activiteit die jullie samen kunnen doen. Laat kinderen helpen met het smeren van boterhammen of smoothies maken. Leg op een mooi plekje in tuin of op het balkon dekentjes en kussen zodat jullie écht relaxed kunnen liggen. Vul een mand of kratje met allerlei lekkere hapjes en drankjes: van sandwiches en fruitspiesen tot wraphapjes en drankjes. Neem een spelletje mee naar buiten of wat boeken om te samen te lezen. Zo kun je langer genieten van de picknick. Maak een gezellige picknick foto en deel deze met opa en oma, je vrienden en familie. Want we moeten er allemaal wat van maken. En zo kun je hen ook op het picknick-idee brengen.

De lekkerste picknick drankjes

Ontdek meer smoothies

Picknick tips voor kinderen

Luisteren in de tuin

Wil je even stiekem een paar minuten genieten van stilte? Geef je kinderen een opdracht. Vraag ze aandachtig te luisteren in de tuin. Benoem vijf dingen die je hoort. Of laat het ze opschrijven. Zo kun je ze ook vragen wat ze ruiken, voelen of zien.

Teken iets na in de tuin

Alles lekker opgegeten? Dan is het tijd voor een picknick-tekenopdracht in de tuin. Vraag de kinderen om een mooie bloem, boom of plant na te tekenen. Of het huis. Natuurlijk kun je zelf ook meedoen. Of even blijven liggen op je kleedje.

Voorlezen in de tuin

Neem de tijd om eens voor te lezen uit een mooi boek. Dit keer niet voor het slapen gaan, maar gewoon overdag tijdens de picknick. Zeker weten dat de kids hier van genieten. Lekker in eigen tuin. Zijn je kinderen al groter? Laat hen dan voorlezen. 

Snelle picknick start bij Jumbo

Geen tijd om lang in de keuken te staan? Met deze producten heb je zo een picknick geregeld. Net zo makkelijk. Net zo lekker.

Meer picknick inspiratie?

Je kunt je picknick extra bijzonder maken met een zelfgebakken cupcake, cocktail of frisse salade.

Alles over picknick Salades Traktaties Cocktails Cupcakes