Slijterij

Meer dan 250 soorten sterke drank

Let op: wijziging online slijterij

Vanwege het alcohol preventieakkoord mag er per 1 juli 2021 geen sterke drank meer worden verkocht op Jumbo.com. Hiervoor geldt hetzelfde beleid als in de winkels. Jumbo winkels met een Borrelshop mogen wél sterke drank* verkopen.

* Onder sterke drank worden alle producten verstaan met méér dan 15% alcohol, met uitzondering van Port, Sherry en Vermouth. Denk hierbij dus aan dranken zoals Whisky, Gin, Rum, Vodka, Likeuren, Jenever, Beerenburg en Cognac. 

Populaire cocktail recepten

Met de sterke dranken uit onze slijterij maak je ook heerlijke winterse cocktails. Pak die cocktailshaker maar uit de kast en maak het binnen gezellig. We brengen je graag op ideeën met feestelijke cocktails.

Bacardi Reserva Ocho Old Fashioned

Letterlijk een gouden oude, dat is de Old Fashioned. Een populaire cocktail die zijdezacht is met een tinteling op de tong. De Old Fashioned kun je van verschillende sterke dranken maken; wij kiezen voor Bacardi Reserva Ocho. Deze rum heeft een gelaagde smaak van gedroogd fruit, specerijen en vanille. Typische warme smaken voor een winterse cocktail.

Bekijk het recept

Baileys Freakshake

Baileys is van zichzelf al een drankje met tongstrelende smaken. Maar met dit recept maak je er zeker iets speciaals van. Tover je Baileys om tot een uitbundige freakshake voor de echte zoetekauwen onder ons. Laat je verrassen door de smaken van chocolade, vanille, roombotercake en koffie. Deze freakshake schreeuwt gewoon feest!

Bekijk het recept

Smirnoff Moscow Mule

Als je een cocktail maakt waarin vodka de hoofdrol speelt, dan wil je ook echt goede vodka hebben. Smirnoff nr 21 Vodka is ‘s werelds nummer 1. Perfect voor een feestelijke mix. Wij raden de Moscow Mule aan: een classy cocktail die je traditioneel serveert in een koperen mok. Warm jezelf lekker op met de smaak van gember, gecombineerd met frisse munt en limoen.

Bekijk het recept

Jack Apple & Tonic

Wil je een verfrissende cocktail met stijl maken tijdens de feestdagen? Ga dan voor een Jack Daniel’s Highball, die verschillende varianten kent. Wij kiezen ervoor om de Jack Apple & Tonic in de spotlights te zetten. In een handomdraai zet je dit feestelijke drankje op tafel. Enjoy!

Bekijk het recept

Fizzy Peachtree

Met Peachtree maak je heel eenvoudig een feestelijke Fizzy Peachtree. Binnen 30 seconden en maar 3 ingrediënten heb je deze verfrissende perzik cocktail op tafel. En goed om te weten: een Fizzy Peachtree bevat minder calorieën dan een glas wijn of bier. Proost!

Bekijk het recept

IJskoude warmhouders rum & whiskey

Bekijk alle recepten

Trend van dit jaar: Espresso Martini

Een klassieker onder de cocktails is bezig met een opmars: de espresso martini. Dit verfrissende drankje uit de jaren ‘80 combineert het beste van twee werelden. Anders dan de naam je doet denken, is deze cocktail geen mix van espresso en martini, maar van espresso, vodka en koffielikeur. 

Meer over Espresso Martini

Onze feestelijke drankenfolder al gezien?

Met ons voordelige slijterij, bier en wijn assortiment en inspiratie helpen we je om er fijne feestdagen van te maken. Of het nu gaat om een mooie geschenkverpakking voor onder de kerstboom, een mooie kerstwijn voor bij het kerstdiner of een uitgebreide oudejaarsborrel: Jumbo heeft veel lekkere én betaalbare dranken in huis. 

Blader door de drankenfolder

Handige lijstjes

Ben je op zoek naar speciaalbier, de boodschappen voor een mannenavond of de nieuwste producten in het slijterij assortiment? We helpen je graag met onze handige lijstjes. 

Bekijk alle lijstjes

BBQ'en met Jack & Scotch

BBQ'en in najaar of winter? Doen! Je krijgt het vanzelf warm met kipkluifjes met Jack Daniel's en een stoofgerecht met Schotse whiskey.

Hallo slijterij

Proost op de winter! Heb jij de nieuwe slijterij folder al gezien? Ontdek ook de lekkere recepten in dit gratis magazine. Dat wordt genieten met een heerlijk drankje.

Blader door het Slijterij magazine Lees de vorige uitgave >

Recepten uit het magazine

Likeuren in taart & gebak

Bekijk alle recepten