Aardbeienkwarktaart met koekjesbodem

Aardbeienkwarktaart met koekjesbodem

Jumbo

Op zoek naar een lekker recept? Maak Aardbeienkwarktaart met koekjesbodem. We leggen stap voor stap uit hoe je dit gerecht bereidt.

260 min bereiden

Tussendoortje

4 personen

446 kcal/pp

(0)

Ingrediënten

 • 1 keukenmachine
 • 1 springvorm (ø 24 cm)
 • 1 mixer

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Aardbeienkwarktaart met koekjesbodem op tafel.

 1. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Smelt de boter in een steelpan en meng door de koekkruimels.
 2. Klem een stuk bakpapier op de bodem van de springvorm. Verdeel de koekkruimels over de bodem en duw aan met de bolle kant van een lepel. Zet tot gebruik in de koelkast.
 3. Maak de aardbeien schoon. Halveer 12 aardbeien in de lengte en zet ze met de snijkant tegen de wand van de springvorm. Houd nog 12 aardbeien achter voor garnering en maal de rest fijn in de keukenmachine.
 4. Laat de blaadjes gelatine 10 min. weken in een maatbeker met 1 L koud water.
 5. Doe de slagroom in een kom en klop lobbig met de mixer. Voeg de suiker toe en klop de slagroom stijf. Spatel er de kwark door.
 6. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil boven een steelpan. Pers de vrucht uit boven de pan. Verwarm het sap tot tegen de kook aan en zet het vuur uit.
 7. Knijp de blaadjes gelatine uit en los ze op in het warme sap. Voeg de aardbeienpuree toe en spatel door het slagroom-kwarkmengsel.
 8. Schep het mengsel in de springvorm op de bodem en strijk glad. Laat de taart afgedekt 4 uur opstijven in de koelkast.
 9. Snijd de achtergehouden aardbeien in dunne plakjes en leg ze in cirkels op de taart.
eet smakelijk