Aardbeien recepten & inspiratie

Aardbeien zijn al lekker van zichzelf, maar je kunt er ook smakelijke gerechten mee maken. Begin je dag bijvoorbeeld met een ontbijt van yoghurt, granola en aardbeien of met een beschuitje met aardbeien. Of verwerk ze in een smoothie of salade, of maak er een aardbeientaart van. Kortom: met aardbeien is er altijd een overheerlijk recept te vinden. Naast de lekkerste recepten vind je op deze pagina ook tips, zoals hoe je aardbei kunt bewaren.

Snel naar

5x aardbeien in je ontbijt Ons favoriete recept met aardbeien Zo bewaar je aardbeien Bestel je aardbeien bij Jumbo Handige kookvideo's

5x aardbeien in je recept voor het ontbijt

De dag goed beginnen met aardbeien? Kies hieronder een recept voor het ontbijt en start je dag vrolijk en kleurrijk.

Bekijk alle ontbijtrecepten

5x tussendoortjes met aardbei

Met aardbeien creëer je een genietmomentje dat altijd tussendoor kan. Ga voor een recept van Jumbo en het wordt gegarandeerd genieten.

Bekijk alle recepten

5x recepten voor aardbeientaart

Van een vlaai tot een kwarktaart: wie houdt er nou niet van taart met aardbeien? Voor elke smaak hebben we een passend recept.

Bekijk alle aardbeientaarten

5x aardbeien: recept voor salade

Aardbeien passen in vrijwel ieder recept voor fruitsalade. Maar heb je ze ook al eens geproefd in een salade met hartige ingrediënten? 

Alle salades met aardbeien

5 x desserts met aardbeien

Na een avond vol smakelijke gerechten valt een zoete afsluiter met aardbeien altijd goed. Bijvoorbeeld een puntje aardbeientaart of één van onderstaande desserts met aardbei.

5x recepten voor aardbeientaart

Van een vlaai tot een kwarktaart: wie houdt er nou niet van taart met aardbeien? Voor elke smaak hebben we een passend recept.

Bekijk alle aardbeientaarten

Aardbei bewaren

Er gaat niets boven een stevige, verse aardbei. Met deze tips om aardbei te bewaren, kun je zo lang mogelijk van je aardbeien smullen.

Check direct na aankoop of alle aardbeien goed zijn. Eén rotte aardbei kan snel de andere aantasten. Aardbei bewaren doe je in de koelkast, bij voorkeur op een bordje in plaats van op elkaar gestapeld. Zo voorkom je dat ze gaan kneuzen. Leg eventueel een vel keukenrol onder de aardbeien om vocht op te vangen. Was aardbeien pas als je ze gaat gebruiken. Ze zuigen dan namelijk veel water op en dat komt de houdbaarheid niet ten goede. Hetzelfde geldt voor het verwijderen van het kroontje.

Hier komen de aardbeien van Jumbo vandaan

In Etten-Leur, Noord-Brabant, vind je velden vol echte Hollandse aardbeien. Hier plukken Nancy Pertijs en haar collega’s dagelijks 4.000 tot 8.000 bakjes ‘zomerkoninkjes’ voor Jumbo.

Bekijk meer video's

Heerlijke recepten met aardbei

Aardbeien-mascarponecharlotte 

Een mascarpone charlotte is lekker en leuk om te maken. In deze video leggen we uit hoe je het recept voor een aardbeien-mascarponecharlotte maakt.

Aardbeien-yoghurttiramisu

Op zoek naar een lekker toetje met aardbeien? Maak dan deze frisse aardbeien-yoghurttiramisu. Bekijk in de handige kookvideo hoe je dit dessert maakt.

Zelf aardbeientaart maken

Zelf een aardbeientaart maken is helemaal niet moeilijk. Aardbeientaart is heerlijk en super leuk om te bakken. In deze video leggen we uit hoe je een aardbeientaart maakt.

Frisse aardbei-muntsoep met fruit

In deze receptvideo laten we zien hoe je een frisse aardbei-muntsoep met fruit maakt. Een heerlijk fris en fruitig dessert, ideaal voor een warme zomerdag!

Bestel je aardbeien bij Jumbo

Bekijk alle aardbeien

9 december 2021 | Auteur: Jumbo
Deze pagina is voor het laatst aangepast op 2 juni 2022