Perzik: wilde perzik, recepten & inspiratie!

Met zijn fluweelachtige, goudgele schil heeft de perzik een zomerse uitstraling. De steenvrucht is dan ook volop verkrijgbaar in de warme maanden mei tot en met augustus. Het vruchtvlees is zacht en geurig en heeft een zoete smaak. Perziken zijn gezond en smaken heerlijk in een smoothie of door je yoghurt. Of verwerk perzik eens in een warme maaltijd, zoals een rijstgerecht met kip. En ken je de wilde perzik al? Je ziet ‘t al: genoeg manieren om van dit zomerfruit te genieten.

Snel naar

Lekkere perzik recepten Zoete recepten met perzik Ons toprecept voor perzik Bestel je perziken bij Jumbo Hier komen onze perziken vandaan

Lekkere perzik recepten

Ontdek deze lekkere perzik recepten en laat je inspireren.

Bekijk alle perzik recepten

5 x zoete recepten met perzik

De zoete smaak van perzik komt goed tot zijn recht in gebak en desserts, zoals de klassieker pêche melba. Ontdek ook de volgende zoete recepten met perzik.

Bestel je perziken bij Jumbo

Bekijk alle perziken

Populaire perzik recepten

Aardbeien Aardpeer Abrikoos Ananas Appel Banaan Bessen Bosvruchten Bramen Cactus fruit

Makkelijk & lekker: zelf gedroogde perzik maken

Gedroogde perzik is een lekker tussendoortje dat lang houdbaar is. Heb je iets te veel perziken gekocht? Geen probleem; je kunt ze eenvoudig zelf drogen. Zo ga je te werk:

Om gedroogde perzik te maken kies je voor rijpe perziken. Halveer de perziken en verwijder de pit. Leg ze met de bolle kant naar beneden op een rooster; zo loopt het sap er niet uit. Droog de perziken in de oven op 50 graden. Wanneer de schil begint te rimpelen, zet je de oven op 65 graden. Laat de ovendeur op een kiertje staan, zodat het vocht uit de oven kan. Check tussendoor regelmatig of de perzik droog genoeg is: wanneer je in het fruit kunt knijpen zonder dat er vocht uit komt, heb je goede gedroogde perzik. Laat afkoelen en bewaar de gedroogde perzik in een afsluitbare pot.

Weetje! Wist je dat perziken tijdens het drogen enorm krimpen?

Veelgestelde vragen over perzik

Hoe eet je een perzik?

Is een perzik gezond?

Moet je perzik schillen?

Hoe kun je wilde perzik ‘t beste bewaren?

Hier komen onze perziken vandaan

De perziken van Jumbo komen uit Spanje, waar ze veel zon krijgen en met de hand geplukt worden. Kijk mee met onze teler Ramon Loncá.


10 maart 2020 | Auteur: Jumbo
Deze pagina is voor het laatst aangepast op 11 januari 2023