Fried-rice burger van Tobias Camman

Fried-rice burger van Tobias Camman

Jumbo

Op zoek naar een lekker recept? Maak Fried-rice burger van Tobias Camman. We leggen stap voor stap uit hoe je dit gerecht bereidt.

45 min bereiden

Hoofdgerecht

4 personen

kcal/pp

(0)

Ingrediënten

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Fried-rice burger van Tobias Camman op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 100°C en steek de BBQ aan. Zodra deze aan is, kun je 2 sjalotten erop leggen met schil en al.
  2. Was de rijst goed onder de kraan. Doe dit een aantal keer tot het water helder blijft. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
  3. Rooster de rode peper in de koekenpan op laag vuur.
  4. Spreid de rijst uit op bakpapier op een bakplaat. Strooi de chilivlokken en gerookte paprika poeder eroverheen. Dit gaat nu een uur in de oven op 100 graden om uit te drogen.
  5. Snijd de sjalotten, knoflook en kastanjechampignons fijn. Doe een laagje olie in de pan en bak tot al het vocht is verdampt en er een droog “groentegehakt” overblijft.
  6. Druk een groot deel van de bonen door een zeef. De boonvezels die overblijven in de zeef gaan we gebruiken. Je hebt 100 gram vezels nodig. Ondertussen is het groentegehakt flink geslonken en kunnen de bonen erbij. Gebruik de staafmixer om dit samen met de rode peper te pureren.
  7. Als de rijst klaar is, mag je het samen met het ei bij het gepureerde mengsel doen. Deze ingrediënten mogen kort met staafmixer worden gepulst. De korrel van de rijst mag wat grof blijven. Dit zorgt voor structuur. Nu kan de Panko en zout erbij worden geroerd. Vorm er 4 burgers van met de uitsteker. Hierna mogen ze ongeveer een half uurtje rusten in de koelkast.
  8. Bak de burgers goudbruin, in een laagje olie. 1 Minuut per kant zou genoeg moeten zijn. Daarna mogen ze op de BBQ; 4 minuten aan elke kant. De broodjes kun je opensnijden en kort grillen op de BBQ. Haal de sjalot van de BBQ en snijd deze in ringen. Snijd de tomaat in plakken.
  9. Nu kunnen de broodjes worden belegd. Wat het nog lekkerder maakt is de zelfgemaakte BBQ saus van de andere aflevering. Maar je kunt ook BBQ saus of cocktailsaus van Jumbo erop doen.
  10. Benodigdheden: 8cm diameter ronde uitsteker, koekenpan, steelkookpan, steel bakpan, bakplaat, bakpapier, staafmixer, maatbeker waar staafmixer in kan mixen, passeerzeef, BBQ, BBQ tang, broodmes, snijplank, koksmes klein, eetlepel
eet smakelijk