Mezze

Mezze

Jumbo

Waan je even in het Midden Oosten met deze verrukkelijk mezze. Het zijn kleine, smaakvolle hapjes. Ideaal om samen van te genieten.

40 min bereiden

Voorgerecht

4 personen

336 kcal/pp

Ingrediënten

  • 125 g zachte geitenkaas
  • 1 grillpan
  • 1 bakkwastje

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Mezze op tafel.

  1. Snijd de aubergine in de lengte in zo dun mogelijke plakken. Meng 1 el ras el hanout met 3 el olie. Bestrijk met het bakkwastje de plakken aubergine met de kruidenolie.
  2. Verhit de grillpan op hoog vuur en gril de plakken aubergine in gedeeltes in ca. 1,5 min. per kant gaar. Laat uitlekken op keukenpapier. Verdeel de geitenkaas over de plakken aubergine en rol ze op.
  3. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Halveer de vrucht en pers de helften uit. Snijd de feta in piepkleine blokjes. Hak de koriander fijn. Meng de feta, citroenrasp, de helft van het citroensap, de harissa en 1 el olie door de couscous.
  4. Haal de blaadjes van de het kropje sla los en spoel ze af onder de kraan. Dep droog met keukenpapier. Verdeel er de couscous over. Steek de slablaadjes indien nodig vast met een cocktailprikker.
  5. Schep de yoghurt in een schone theedoek en knijp er het vocht uit. Dit is ongeveer 2 el. Doe de yoghurt in een laag schaaltje. Hak de noten fijn. Meng de overgebleven olie met de rest van het citroensap en de rest van de ras el hanout. Besprenkel er de yoghurt mee en bestrooi met de noten.
  6. Serveer de auberginerolletjes, couscousschuitjes en de yoghurt (labneh) met platbrood (link naar recept) en kant-en-klare hoemoes.
eet smakelijk