Vegan hartige taart met zoete aardappel & geroosterde groenten

Vegan hartige taart met zoete aardappel & geroosterde groenten

Jumbo

Op zoek naar een lekker recept? Maak Vegan hartige taart met zoete aardappel & geroosterde groenten. We leggen stap voor stap uit hoe je dit gerecht bereidt.

45 min bereiden

Hoofdgerecht

4 personen

572 kcal/pp

(0)

Ingrediënten

  • 4 el olijfolie
  • 1 springvorm (ø 24 cm)
  • 1 ovenschaal (20 x 30 cm) en pureestamper

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Vegan hartige taart met zoete aardappel & geroosterde groenten op tafel.

  1. Vet de springvorm en de ovenschaal in. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in 10-12 min. gaar. Laat het filodeeg ontdooien.
  2. Verwarm intussen de oven voor tot 220 ºC. Bestrijk de deegvellen dun met olijfolie. Bekleed de springvorm met 4 vellen filodeeg. Laat ze overlappen terwijl je de vorm steeds een kwartslag draait. Laat het deeg over de rand hangen. Leg het laatste deegvel in het midden.
  3. Snijd de courgette in blokjes van 1,5 cm en halveer de tomaatjes. Schep in de ovenschaal de courgette en tomaatjes om met de rest van de olie, oregano en peper naar smaak.
  4. Giet de zoete aardappelen af en pureer met een staafmixer. Meng er de houmous door. Breng op smaak met peper (zie tip). Schep de zoete-aardappelpuree in de deegbodem.
  5. Vouw het overhangende deeg terug naar binnen over de vulling. Bak de taart in de oven in 20 min. gaar. Zet na 5 min. de groenten naast de taart in de oven en rooster ze in 12-15 min. beetgaar.
  6. Neem de taart en groenten uit de oven. Zet de taart op een schaal en schep er de geroosterde courgette en tomaatjes op.

Tip! Voeg ook eens een mespunt gemalen komijn of kaneel toe aan de zoete-aardappelpuree voor een mediterrane smaak.

eet smakelijk