Zalmspiesen met gepofte zoete aardappel

Zalmspiesen met gepofte zoete aardappel

Jumbo

Op zoek naar een lekker recept? Maak Zalmspiesen met gepofte zoete aardappel. We leggen stap voor stap uit hoe je dit gerecht bereidt.

30 min bereiden

Hoofdgerecht

4 personen

544 kcal/pp

(0)

Ingrediënten

  • 1 barbecue met deksel
  • 1 aluminium schaal
  • 4 satéprikkers

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Zalmspiesen met gepofte zoete aardappel op tafel.

  1. Steek de barbecue aan.
  2. Halveer de zoete aardappelen in de lengte en snijd ze aan de snijkant kruislings in zodat er een ruitpatroon ontstaat. Besprenkel de snijkanten met 1 el olie. Rooster de aardappelhelften met de snijkanten naar boven in 25 min. gaar op de barbecue met het deksel dicht. Keer de laatste 5 min.
  3. Snijd intussen de venkel in parten en leg in de aluminium schaal. Besprenkel met de rest van de olie. Halveer de citroen en leg bij de venkel in de schaal. Rooster de venkel in de schaal op de barbecue in 20 min. gaar.
  4. Snijd de zalmstaarten in 12 gelijke stukken. Wikkel om 4 stukken een plakje spek. Rijg aan 4 satéprikkers telkens 3 stukken zalm, zorg dat een stukje omwikkeld met spek in het midden zit. Gril de spiesen in 7-8 min. gaar. Keer halverwege.
  5. Verdeel de zalmspiesen met de venkel en zoete aardappel over 4 borden. Knijp de citroen uit boven de venkel. Verdeel de boter over de zoete aardappel en serveer.
eet smakelijk