Top 3 Bubbel Wijn

11 december 2020 | Auteur: Jumbo

Prosecco, Cava en Champagne vallen onder de categorie mousserende wijn, ook wel bubbel wijn genoemd. Om je te helpen kiezen is deze top 3 lijst samengesteld door wijnspecialisten en de klanten van Jumbo. Kom erachter waar de druif vandaan komt en waar de wijn lekker bij te drinken is.

1. Orbea – Prosecco

Deze verfrissende prosecco is afkomstig uit de streek Veneto in het noordoosten van Italië. Gemaakt van de glera druif is dit een fruitige, toegankelijke en makkelijk drinkbare wijn. De bubbel krijgt die vanwege een tweede gisting op een grote gesloten roestvrijstalen tank, dit noemt men de Methode Charmat. Je proeft de smaak van groene appel met citroen, witte bloemen en peer. Lekker als aperitief en bij kleine hapjes zoals antipasti, Italiaanse voorgerechten met vis of schelp- en schaaldieren.

Bestel deze wijn

Lekker als aperitief en bij kleine hapjes zoals antipasti, Italiaanse voorgerechten met vis of schelp- en schaaldieren.

Druif: Glera
Land van herkomst: Italië

2. I Heart – Cava – Brut

Deze cava is heerlijk sprankelend en fruitig. Smaakt erg fris met de smaken van groene appel, grapefruit en verse gebakken brood. Lekker om te drinken als aperitief of bij Spaanse hapjes zoals tapas. Of schenk hem bij paella en andere gerechten met rijst.

Bestel deze wijn

Lekker als aperitief en bij  Spaanse hapjes zoals tapas, paella en andere gerechten met rijst.


Land van herkomst: Spanje

3. Marsigny – Crémant de Bourgogne - Brut

Deze witte mousserende wijn is afkomstig uit het uiterste noorden van de Bourgogne streek, de regio Auxerrois. Hij is gemaakt van de blauwe pinot noir en gamay-druiven. Je proeft de smaken van groene appel, citroen, perzik en de aardse smaak van de pinot noir druiven. Lekker bij de borrel.

Bestel deze wijn

Lekker bij de borrel.


Druif: blauwe pinot noir en gamay
Land van herkomst: Frankrijk

Bestel de top 3 Bubbel wijn bij Jumbo

Meer inspiratie & tips

Welke witte wijn past bij mij en bij welk gerecht? Om deze keuze gemakkelijker te maken is deze top 3 lijst samengesteld door wijnspecialisten en de klanten van Jumbo.

Wanneer je rosé in huis haalt, dan haal je de zomer in huis. Om je te helpen kiezen is deze top 3 lijst samengesteld door wijnspecialisten en de klanten van Jumbo.

Welke rode wijn past bij mij en bij welk gerecht? Om deze keuze gemakkelijker te maken is deze top 3 lijst samengesteld door wijnspecialisten en de klanten van Jumbo.

Prosecco, Cava en Champagne vallen onder de categorie mousserende wijn, ook wel bubbel wijn genoemd. Om je te helpen kiezen is deze top 3 lijst samengesteld door wijnspecialisten en de klanten van Jumbo.