Top 3 Witte Wijn

11 december 2020 | Auteur: Jumbo

Welke witte wijn past bij mij en bij welk gerecht? Om deze keuze gemakkelijker te maken is deze top 3 lijst samengesteld door wijnspecialisten en de klanten van Jumbo. Of je nu houdt van een frisse, volle of zoete wijn, we hebben voor iedereen de perfecte wijn.

Top 3 Fris Wit

1. Sankt Anna – Riesling

Sankt Anna is gemaakt in de regio Pfalz in Duitsland. Deze wijn is droog en spatzuiver met de smaak van rinse appel, peer, ananas en sinaasappelschil. Hij is erg lekker bij salades en pasta’s met vis, gevogelte en varkensvlees of Aziatische gerechten. Bekroond met een 8,5 bij de Grote Hamersma.

Bestel deze wijn

Lekker bij salades en pasta’s met vis, gevogelte en varkensvlees.

Druif: Riesling
Land van herkomst: Duitsland

2. Petit Villebois – Sauvignon Blanc

De druif sauvignon blanc komt in vele landen voor, maar de oorsprong kent die in de Franse Loirevallei. Deze wijn is bijzonder fruitig met de klassieke smaken van citroen, groene appel en gras. Heerlijk te drinken bij lichte salades en gerechten met garnalen of andere vis.

Bestel deze wijn

Lekker bij lichte salades en gerechten met garnalen of andere vis.

Druif: Sauvignon Blanc
Land van herkomst: Frankrijk

3. Trentham Estate – Pinot Grigio

Deze fruitige witte wijn is afkomstig uit de streek Murray Darlin in Australië. Je proeft in deze wijn de smaken van peer, gele appel en honing. Deze is erg lekker te drinken bij de borrel, gegrilde groenten, salades en pittige gerechten.

Bestel deze wijn

Lekker bij de borrel, gegrilde groenten, salades en pittige gerechten.

Druif: Pinot Gris
Land van herkomst: Australië

Top 3 Vol Wit

1. Mezzacorona – Chardonnay

De druiven van de Mezzacorona komen uit Cantina en zijn omringd door de Dolomieten. Dit zorgt voor verkoeling in de wijngaarden en krijgt het zijn volle ronde smaak van de Chardonnay. Je proeft de smaken van exotisch fruit, perzik en citroen.

Bestel deze wijn

Lekker bij de borrel, voorgerechten met vis en wit vlees.

Druif: Chardonnay
Land van herkomst: Italië

2. Trentham Estate – Chardonnay

Deze Chardonnay is afkomstig uit het Zuidoost-Australische wijngebied Murray Darling. Een deel van de wijn rijpt op eikenhouten vaten, een ander deel op roestvrijstalen tanks. De houtrijping geeft de wijn zijn smaak van vanille en de rijping op rvs de fruitigheid. Je proeft de smaken van perzik, citroen, tropisch fruit en boter. Deze is lekker te drinken bij zalm, gebraden kip of in de boter gebakken vis.

Bestel deze wijn

Lekker bij zalm, gebraden kip of in de boter gebakken vis.

Druif: Chardonnay
Land van herkomst: Australië

3. Signé – Bourgogne – Chardonnay

De Chardonnay druiven zijn afkomstig uit verschillende wijngaarden in het zuiden van de Chalonnais. De Signé Bourgogne wordt gerijpt op roestvrijstalen tanks waardoor de wijn zijn frisheid en volle rijpe smaken behoud. Je proeft de boterige, ronde smaken van perzik, gele appel, citrus en banaan. Deze wijn is lekker te drinken bij vette vis, kip, kalf of koemelkse kazen, bijvoorbeeld brie of camembert.

Bestel deze wijn

Lekker bij vette vis, kip, kalf of kazen zoals brie of camembert.

Druif: Chardonnay
Land van herkomst: Frankrijk

Top 3 Zoet Wit

1. Waterval – Moscato

Deze zoete witte wijn is afkomstig uit de Zuid-Afrikaanse Western Cape. Deze is gemaakt van de muskaatdruif, vandaar de naam Italiaanse benaming Moscato. Muskaatdruiven komen in verschillende soorten en bij deze wijn is gebruik gemaakt van de muscat d’alexandrie. Dit is een zeer oude druif die vernoemd is naar de gelijknamige miljoenenstad uit het noorden van Egypte. Je proeft in deze wijn de smaken van honing, perzik, abrikozen en witte bloemen. Schenk hem bij gerechten uit de Aziatische keuken en pittige gerechten met vis.

Bestel deze wijn

Lekker bij gerechten uit de Aziatische keuken en pittige vis.

Druif: Moscato
Land van herkomst: Zuid-Afrika

2. Araldica – D’Asti – Moscato

Deze Moscato druiven zijn afkomstig uit de streek Asti in het Noord-Italiaanse Piemonte. Bij het maken van deze wijn worden niet alle suikers van het druivensap omgezet in alcohol waardoor het een licht alcoholische wijn is met slechts 5% alcohol. Deze wijn is heerlijk zoet met de smaken van honing, lychee en de muskaatdruiven. Drink deze wijn bij nagerechten met fruit, als aperitief of een cocktail met verse aardbei en een klontje ijs.

Bestel deze wijn

Lekker bij nagerechten  met fruit of aperitief, cocktail met verse aardbei en klontje ijs.

Druif: Moscato
Land van herkomst: Italië

3. Château Pleytegeat – Sauternes – Semillon

De wijn is voor 90% gemaakt van de sémillon druiven en 10% sauvignon. Het is een unieke ervaring met de intents en aromatische smaken met een lange afronk. Je proeft de smaken van sinaasappelmarmelade, honing, abrikozenjam, vanille, krenten en gekarameliseerde gele appels. Deze wijn is lekker bij nagerechten met fruit, appel- en perentaart en blauwe kaas zoals de Roquefort.

Bestel deze wijn

Lekker bij nagerechten met fruit, appel- en perentaart en blauwe kazen.

Druif: Semillon
Land van herkomst: Frankrijk

Bestel de top 3 Frisse witte wijn bij Jumbo

Bestel de top 3 Volle witte wijn bij Jumbo

Bestel de top 3 Zoete witte wijn bij Jumbo

Meer inspiratie & tips

Welke witte wijn past bij mij en bij welk gerecht? Om deze keuze gemakkelijker te maken is deze top 3 lijst samengesteld door wijnspecialisten en de klanten van Jumbo.

Wanneer je rosé in huis haalt, dan haal je de zomer in huis. Om je te helpen kiezen is deze top 3 lijst samengesteld door wijnspecialisten en de klanten van Jumbo.

Welke rode wijn past bij mij en bij welk gerecht? Om deze keuze gemakkelijker te maken is deze top 3 lijst samengesteld door wijnspecialisten en de klanten van Jumbo.

Prosecco, Cava en Champagne vallen onder de categorie mousserende wijn, ook wel bubbel wijn genoemd. Om je te helpen kiezen is deze top 3 lijst samengesteld door wijnspecialisten en de klanten van Jumbo.