Eieren met Respeggt

Heb jij onze Respeggt eieren al gespot? Met het kopen van deze eieren draag jij een steentje bij aan het voorkomen van onnodig dierenleed: net geboren haantjes worden namelijk niet meer gedood. Als eerste supermarktenketen in Nederland bieden wij deze diervriendelijkere eieren aan.

Hoe werkt dat dan? Eieren komen van legkippen. Hennetjes wel te verstaan. Omdat haantjes geen eieren leggen, worden ze vaak direct na de geboorte gedood. Met de eieren van Respeggt is dat verleden tijd. Voor de geboorte van de legkip wordt onderzocht of er een haantje of hennetje in het ei zit. Bij een haantje wordt het broedproces afgebroken, zodat het niet onnodig wordt geboren. Alleen eieren met een leghen erin worden verder uitgebroed. Deze hen legt daarna de vrije uitloop Respeggt-eieren die bij Jumbo in de schappen liggen. Een mooie stap naar een diervriendelijkere eierketen.

Download de infographic

Bestel de Respeggt eieren

Veelgestelde vragen

We begrijpen goed als je nog vragen hebt, het is ook best een bijzondere stap die we zetten. Lees hier meer over de Respeggt eieren, de techniek en waarom het belangrijk is dat we deze stap zetten.

Hoe werkt de methode van de Respeggt eieren?

Waarom worden er zoveel haantjes gedood?

Wat gebeurt er met het ei als er een haantje in zit?

Vanaf wanneer kan ik de eieren kopen?

Hebben de Respeggt eieren een Beter Leven Keurmerk?

Waar zijn de Respeggt eieren verkrijgbaar?

Meer over de duurzame boodschap van Jumbo

Of het nu gaat om een beter dierenwelzijn, voedselverspilling of energiezuinige winkels. Jumbo voelt zich verantwoordelijk voor de wereld om ons, nu en in de toekomst.

Alles over duurzaamheid Dierenwelzijn Milieu

Nog meer lekkers met ei

Aardappelsalade met ei Asperges met ham en ei Eieren Eiersalade
Frittata Gepocheerd ei Gevulde eieren Groente-omelet
Omelet Roerei maken Shakshuka Stappenplan ei pocheren