Asperges van teler Walter

Al meer dan 100 jaar teelt de familie Gubbels asperges in Helvoirt. Terwijl opa Gubbels ooit op de fiets de witte asperges aan de deur verkocht, kun je tegenwoordig in het aspergeseizoen gewoon bij de Jumbo terecht. In een interview vertelt aspergeteler Walter Gubbels met liefde en plezier over zijn product en geeft hij je meteen wat handige tips voor asperges mee.

Snel naar

Verhaal van aspergeteler Walter Assortiment asperges uit Nederland Meer recepten asperges Uitgelicht recept Handige kookvideo's

'Asperges zijn mijn passie'

Walter Gubbels werkt samen met zijn broer Ton als vijfde generatie met veel liefde en plezier in de aspergeteelt in het Brabantse Helvoirt. “Het is mijn hobby, mijn beroep, mijn alles. Asperges zijn mijn passie.”

Asperges zijn vrijwel de eerste groente die zich in het voorjaar laten zien en na het aspergeseizoen zijn ze dan ook echt niet meer uit Nederland te krijgen. Walter: “Asperges zijn echt een seizoensproduct en daarom ook heel lekker.” De grond waarop asperges worden geteeld is cruciaal voor de smaak van het product, zo vertelt Walter: “Wat onze asperges speciaal maakt, is dat niet iedereen ze zo lekker kan telen. Je moet op echt goede zandgrond zitten om asperges te kunnen telen. En dat zitten wij hier in Helvoirt tegen de Drunense duinen aan.” Asperges zijn op zijn allerverst echt het lekkerst, daardoor is het lokaal kopen van asperges ook erg belangrijk voor de kwaliteit van het product. “Doordat het een lokaal product is, heb je weinig transport. Het voordeel hiervan is dat het product er snel is en daarmee ook echt vers is. Hoe sneller in de winkel, hoe beter het is.” vertelt Walter. 

Asperges kopen en bewaren
Tips om de juiste asperges te kopen en ze goed te bewaren, heeft Walter wel: “Je kunt het horen of ze vers zijn. Als je asperges langs elkaar wrijft, moeten ze een lekker knisperend geluid maken. Dan weet je dat ze echt vers zijn. Bewaar je asperges na aankoop gewikkeld in een vochtige theedoek in de groentelade van de koelkast, dan blijven ze 3 tot 4 dagen goed.” 

Maak kennis met meer van onze telers en boeren

Lekkere recepten met asperges van Dichtbij

Inspiratie nodig om iets lekkers te bereiden met het witte (en groene) goud van eigen bodem? Ontdek onze favoriete aspergerecepten.

Ontdek álle producten van Dichtbij

Veel dagelijkse boodschappen en lekkernijen komen van Dichtbij, of je nu vers vlees of seizoensfruit zoekt, onze handige lijstjes helpen je. Zo heb je eenvoudig en snel al je lokale boodschappen bij elkaar.

Handige kookvideo's met asperges in de hoofdrol

Asperges schillen

Aspergesaus maken: Hollandaisesaus

Ook lekker: Spaghetti met asperges

Meer inspiratie

van Dichtbij Groente & fruit Vlees Zuivel & kaas Telers & boeren