Eendenborst met mandarijnsaus

Eendenborst met mandarijnsaus

Jumbo

Op zoek naar een lekker recept? Maak Eendenborst met mandarijnsaus. We leggen stap voor stap uit hoe je dit gerecht bereidt.

30 min bereiden

Hoofdgerecht

4 personen

435 kcal/pp

(0)

Ingrediënten

 • 440 g eendenborst
 • 200 g minipatissons geel
 • 200 g minipatissons groen
 • 2 el olijfolie
 • 1 ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Eendenborst met mandarijnsaus op tafel.

 1. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Snijd de vetkant van de eendenborsten met een scherp mes kruislings in. Verhit een koekenpan zonder boter of olie op hoog vuur, zet het vuur laag en bak de eendenborsten op de vetkant 6 min. tot het vet begint te smelten. Keer ze en bak de andere kant 4 min.
 2. Leg de minipatissons in de ovenschaal, besprenkel ze met de olijfolie en zet ca. 20 min. in de oven.
 3. Verpak de eendenborst losjes in aluminiumfolie en laat 10 min. rusten.
 4. Pers 4 mandarijnen uit. Snijd de overgebleven mandarijn met schil in 4 plakken. Verhit 10 g boter in de koekenpan waarin de eend is gebakken en bak de plakjes mandarijn tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan.
 5. Doe het mandarijnsap en de honing in de pan en kook op hoog vuur in tot ongeveer de helft. Snijd de rest van de boter in blokjes. Zet het vuur uit en roer de blokjes boter door het mandarijnsap. Breng op smaak.
 6. Snijd de eendenborsten in schuine plakjes en verdeel over 4 warme borden. Verdeel er de saus en plakjes mandarijn over. Serveer met de geroosterde groenten.
eet smakelijk