Entrecote met cranberry, aardappelgratin en gegrilde groenten

Entrecote met cranberry, aardappelgratin en gegrilde groenten

Jumbo

Op zoek naar een lekker recept? Maak Entrecote met cranberry, aardappelgratin en gegrilde groenten. We leggen stap voor stap uit hoe je dit gerecht bereidt.

90 min bereiden

Hoofdgerecht

4 personen

579 kcal/pp

(0)

Ingrediënten

  • 600 g entrecote roast cranberry (schaal)
  • 700 g aardappelgratin met truffel (schaal)
  • 2 el olijfolie
  • 1 ovenschaal (20 x 25 cm)
  • 1 grillpan

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Entrecote met cranberry, aardappelgratin en gegrilde groenten op tafel.

  1. Haal de entrecote roast cranberry een half uur voor bereiding uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verwarm intussen de oven voor tot 170 °C.
  2. Zet de aardappelgratin in de oven. Steek de pop-up thermometer uit de verpakking in het vlees. Plaats de entrecote met cranberry in de ovenschaal in het midden van de oven. Braad deze tot de pop-up thermometer omhoog komt, dit duurt ca. 40 minuten (kerntemperatuur 52 °C).
  3. Snijd de courgette in de lengte in dunne plakken van ca. een 0,5 cm. Snijd de paprika in lange repen van 1 cm breed. Snijd de uien in dunne partjes. Besprenkel de groenten met de olie. Verhit de grillpan en gril de groenten in porties in 3-4 min. per portie gaar. Keer regelmatig met een tang.
  4. Snijd de entrecote roast cranberry in plakken en leg op een mooie schaal. Leg er de gegrilde groenten omheen. Serveer er de aardappelgratin apart bij.
eet smakelijk