Frisse citroentaart

Frisse citroentaart

Jumbo

Met deze overheerlijk frisse citrustaart verras je de hele familie! Serveer de taart bij een high tea, een verjaardag of kinderfeestje, iedereen zal er zeker van smullen.

265 min bereiden

Tussendoortje

4 personen

425 kcal/pp

(0)

Ingrediënten

  • 140 g grote koffiekoeken
  • 500 ml slagroom
  • 1 springvorm 22 cm

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Frisse citroentaart op tafel.

  1. Leg op de bodem van de springvorm het bakpapier. Zet de rand erop en sluit de vorm; laat het bakpapier uitsteken. Smelt de boter in een steelpan, zonder deze te laten kleuren. Stamp de koeken fijn. Meng de gesmolten boter erdoor. Verdeel het koekkruim over de bodem van de vorm en druk met de bolle kant van een lepel goed aan tot de bodem goed bedekt is . Zet de vorm in de koelkast om de bodem te laten opstijven.
  2. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil dun af en pers de vrucht uit. Klop de slagroom met de suiker tot yoghurtdikte. Meng de citroenrasp erdoor.
  3. Week de gelatineblaadjes 5 min. in een kom met ruim koud water. Breng intussen het sinaasappelsap met het citroensap aan de kook.
  4. Neem de pan van het vuur en laat de gelatine al roerend in het warme sap oplossen. Laat 3 min. afkoelen. Meng het sap door de slagroom en schenk het mengsel op de deegbodem.
  5. Laat de taart in de koelkast in ca. 4 uur opstijven. Verwijder de vorm en snijd de taart in 10 mooie punten.

Tip! Wanneer het sap teveel afkoelt, wordt het dikker. Verwarm de sap opnieuw, maar laat het niet meer koken.

eet smakelijk