Gegrilde ribeye met chimichurri

Gegrilde ribeye met chimichurri

Jumbo

Op zoek naar een lekker recept? Maak Gegrilde ribeye met chimichurri. We leggen stap voor stap uit hoe je dit gerecht bereidt.

30 min bereiden

Hoofdgerecht

4 personen

230 kcal/pp

(0)

Ingrediënten

  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 1 (kamado) barbecue

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Gegrilde ribeye met chimichurri op tafel.

  1. Bereid de barbecue voor op direct grillen en breng de temperatuur naar 250 °C. Zorg dat de houtskool in de barbecue op 1 helft ligt, zodat je 2 zones hebt met verschillende temperaturen: een hete ‘grillzone’ en een iets minder hete ‘doorgaarzone’.
  2. Snijd de knoflook fijn en doe in een kom. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn en doe ook in de kom. Hak de peterselie en koriander fijn en voeg toe. Snipper de ui zo fijn mogelijk en voeg ook toe. Doe er de azijn en 3½ el olie bij en meng alles door elkaar. Breng de chimichurri op smaak.
  3. Breng het vlees op smaak en bestrijk met een ½ el olie. Gril de ribeye in 6-7 min. medium. Gril het vlees eerst 2-3 min. op de hete zone zodat er mooie grillstrepen op komen te staan en gaar daarna verder op de minder hete zone.
  4. Neem de ribeye van de barbecue en verpak losjes in een stuk aluminiumfolie. Laat 5-10 min. rusten. Snijd in dunne plakken en serveer met de chimichurri.

Tip! de chimichurri is onder een laagje olie tot een week houdbaar in de koelkast en smaakt lekker bij rood vlees, maar ook bij kip en vis.

eet smakelijk