Gemarmerde frambozenmarshmallows

Gemarmerde frambozenmarshmallows

Jumbo

1 min bereiden

tussendoortje

4 personen

26 kcal/pp

Ingrediënten

  • 350 ml water
  • 1 staafmixer met maatbeker
  • 1 zeef
  • 1 lage taartvorm (30 x 30 cm)
  • 1 keukenmachine of mixer

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Gemarmerde frambozenmarshmallows op tafel.

  1. Breng in een steelpan 400 g kristalsuiker met het water aan de kook. Voeg de honing toe en kook de suiker in 30-35 min. tot een dikke siroop. Doe een testje: schep een lepeltje siroop in koud water; als je er een balletje – zoals kauwgom – van kunt vormen, is de siroop goed. Draai het vuur uit en laat staan.
  2. Week intussen in een kom met ruim koud water de blaadjes gelatine 5 min. Pureer de frambozen in de maatbeker met de staafmixer. Schenk de frambozenpuree door een zeef in een schaal. Wrijf de puree met een pollepel door de zeef tot een saus zonder pitjes.
  3. Roer in een kom de poedersuiker en maïzena door elkaar. Schep dit suikermengsel in de schone zeef. Bestuif het bakpapier met een beetje van het mengsel. Klop in een schone keukenmachine of met een mixer met schone gardes de eiwitten luchtig. Voeg 50 g kristalsuiker toe en klop de eiwitten glanzend en helemaal stijf. Verwarm in een steelpan de gelatine met aanhangend water. Roer 1 el van de opgeloste gelatine door de frambozensaus. Schenk de rest in een dun straaltje en al kloppend bij de stijfgeklopte eiwitten. Schenk de hete suikersiroop langzaam al kloppend bij de eiwitten. Klop met de mixer in 10 min. koud.
  4. Spatel de frambozenpuree door de eiwitten zodat een marmereffect ontstaat. Schep het eiwit in de vorm en strijk het glad. Bestuif de bovenkant met een dun laagje van het poedersuikermengsel. Laat 8 tot 24 uur uur opstijven. Bestuif tussentijds nog een keer met het poedersuikermengsel.
  5. Haal de marshmallowplak uit de vorm en snijd met een warm mes in blokjes van 3 bij 3 cm. Bestuif de blokjes royaal met het poedersuikermengsel. Schep ze goed om. Bewaar de marshmallows maximaal 1 week in een afgesloten pot.
eet smakelijk