Hachee met rodekool en puree

Hachee met rodekool en puree

Jumbo

Op zoek naar een lekker recept? Maak Hachee met rodekool en puree. We leggen stap voor stap uit hoe je dit gerecht bereidt.

355 min bereiden

Hoofdgerecht

4 personen

879 kcal/pp

(0)

Ingrediënten

  • 30 g pepernoten of speculaasjes
  • 1 ovenvaste stoofpan (Ø 24 cm)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Hachee met rodekool en puree op tafel.

  1. Snijd de riblappen in blokjes van 3 bij 3 cm. Meng er de kruidenmix door en laat 5 min. staan. Snijd intussen de uien in halve ringen.
  2. Verhit in de ovenvaste pan de boter en bak het vlees op middelhoog vuur 5-6 min. Schep het vlees uit de pan. Bak de ui in het achtergebleven bakvet 5-6 min. Voeg het vlees weer toe, samen met de azijn. Voeg zo veel water toe dat het vlees net onder staat. Leg het deksel schuin op de pan en laat het vlees op het kleinste pitje in ca. 5 uur gaar en mals worden. Haal na 2 uur stoven het deksel van de pan.
  3. Voeg na 4 uur stoven de pepernoten of speculaasjes toe en roer door. Laat nog 1 uur verder inkoken tot de saus is ingedikt.
  4. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Meng de rodekool met de appelmoes en schep in een laagje op de hachee in de pan. Verhit de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de puree op de rodekool en trek met een vork lijntjes over de puree. Zet de pan 20-25 min. in de oven tot de puree mooi gekleurd is.
  5. Serveer de hachee met rodekool en puree in de pan.

Tip! voor een snellere versie kun je ook 2 pakken sous-vide gegaarde hachee (à 300 g) gebruiken. Verwarm volgens de aanwijzingen op de verpakking in de ovenvaste pan en ga dan verder bij stap 4.

eet smakelijk