Kerst Pork Wellington

Kerst Pork Wellington

Jumbo

Op zoek naar een lekker recept? Maak Pork Wellington. We leggen stap voor stap uit hoe je dit gerecht bereidt.

115 min bereiden

Hoofdgerecht

4 personen

515 kcal/pp

(0)

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 260 g paddenstoelengehakt van kastanjechampignons
  • 1 bakkwastje

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Kerst Pork Wellington op tafel.

  1. Verhit in een koekenpan 1 el olie en bak op hoog vuur het champignongehakt 6 min. Snijd intussen de knoflook fijn, voeg na 5 min. toe en bak nog 1 min. mee. Doe de gebakken champignons in een hoge maatbeker en pureer met een staafmixer. Breng op smaak en laat helemaal afkoelen.
  2. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de varkenshazen in 3 min. rondom aan. Neem uit de pan en laat afkoelen.
  3. Leg 3 lagen vershoudfolie van ca. 30 cm lang op elkaar. Leg de plakjes ham dakpansgewijs op de folie. Verdeel de champignonpuree er in een gelijkmatige laag over en leg er de varkenshazen op, met de dunne punten naast elkaar. Rol met behulp van de folie strak op en laat in minimaal 1 uur in de koelkast koud worden.
  4. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Haal de varkenshaasrol uit de folie en verpak de rol in bladerdeeg. Zorg dat het deeg op zo min mogelijk plekken overlapt, maar de rol wel helemaal omsluit. Leg de rol met de naad naar onderen op de bakplaat. Snijd het overtollige deeg weg, steek er sterren uit en plak die op de Wellington. Splits het ei en bestrijk de Wellington met eidooier. Bak de pork Wellington 30 min. in het midden van de oven. Snijd aan tafel in stukken.

Tip! Je kunt de pork Wellington 2 dagen van tevoren maken tot en met stap 3. Gouden Tip Het bladerdeeg wordt goed gaar en knapperig als je de champignonpuree helemaal laat afkoelen.

eet smakelijk