Turks fruit

Turks fruit

Jumbo

500 min bereiden

tussendoortje

4 personen

78 kcal/pp

Ingrediënten

  • 300 g citroenen

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Turks fruit op tafel.

  1. Week de gelatine in een kom met ruim koud water. Roer in een andere kom de maïzena met 75 ml water tot een glad papje. Boen de helft van de citroenen schoon en rasp de gele schil dun eraf. Pers beide citroenen uit. Doe de citroenrasp met het sap, de suiker, de honing en 100 ml water in een steelpan. Breng tegen de kook en laat de suiker al roerend oplossen.
  2. Roer het maïzenapapje goed door en schenk het al roerend bij de citroensiroop. Breng opnieuw aan de kook. Laat de siroop – onder voortdurend roeren met een houten lepel - ca. 2 min. goed doorkoken. Haal de pan van het vuur.
  3. Knijp de gelatine goed uit. Leg 1 gelatineblaadje op het warme mengsel en roer erdoor zodat de gelatine oplost. Herhaal dit met de andere 3 blaadjes. Schep er de walnoten door. Schenk het iets afgekoelde mengsel in een met huishoudfolie beklede schaal en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  4. Zet de schaal in de koelkast en laat ca. 8 uur (of een hele dag of nacht) opstijven. Neem het Turks fruit met de folie uit de schaal. Verwijder de folie en snijd het met een nat mes in 24 blokjes. Strooi de poedersuiker op een groot bord. Rol het Turks fruit erdoor en leg het op een schaal.

Tip! Pak het Turks fruit mooi in, bijvoorbeeld in een houten doosje met bakpapier erin en geef het cadeau. Deze oosterse lekkernij is heerlijk bij mokkakoffie of thee.

eet smakelijk