Verse tortellini met vleesvulling

Verse tortellini met vleesvulling

Jumbo

Op zoek naar een lekker recept? Maak Verse tortellini met vleesvulling. We leggen stap voor stap uit hoe je dit gerecht bereidt.

45 min bereiden

Hoofdgerecht

4 personen

506 kcal/pp

(0)

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 1 staafmixer met hakmolen
  • 1 deegroller of pastamachine
  • 1 steekring (5 ø)
  • 1 schuimspaan

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Verse tortellini met vleesvulling op tafel.

  1. Maak van de bloem een bergje op het werkblad. Strooi er het zout over. Vorm een kuiltje in het midden, breek er 2 eieren in en schenk er de olie bij. Klopt met een vork het ei los met de olie los en neem steeds een beetje bloem mee tot alles gemengd is. Kneed met schone handen de ingrediënten tot een soepel deeg. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat 15 min. rusten.
  2. Rasp voor de vulling de kaas grof. Maal de kaas met het gehakt, de ham, 1 ei en de nootmuskaat fijn in de hakmolen van de staafmixer. Breng op smaak. Rol van de vulling met natte handen balletjes ter grootte van een knikker en leg op een bord.
  3. Bestrooi het werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot een dikte van 2 mm. Steek het deeg uit met de steekring. Leg op elk rondje deeg een bolletje vulling. Vouw het deeg dubbel, rol op en vouw de puntjes naar elkaar. Kneed het overgebleven deeg tot een bal en herhaal deze stap. Je kan ca. 30 ravioli’s maken.
  4. Breng een pan water aan de kook en kook de ravioli in 2-3 min. beetgaar tot ze boven komen drijven en schep met de schuimspaan uit de pan.

Tip! Tip 1: lekker met geraspte Parmezaanse kaas en verse basilicum. Tip 2: lekker in Heldere runderbouillon. Gebruik runderfond uit een pot of maak zelf dit recept van heldere runderbouillon. Roberta: 'Vroeger gingen we met Kerstmis altijd naar familie in Italië, want mijn moeder is Italiaanse. Daar genoten we dan van een grote kerstlunch die rond 11 uur begon en pas tegen 8 uur eindigde. En één van die gerechten die we áltijd aten was deze tortellini in bouillon.'

eet smakelijk