5 x Feestelijke ijsjes

Op een zomerse dag is een ijsje een heerlijke traktatie voor jong en oud. Maar deze ijsjes kun je ook als toetje serveren. Maar wees gewaarschuwd: dit zijn niet zomaar wat ijsjes, deze ijsjes gaan over de top: van een gevulde ijs pinata tot een wafel met ijs. Dat wordt smullen.

1. Rainbow donut

5 ingrediënten  10 min 

Alsof een donut alleen nog niet lekker genoeg is… beleg een donut met heerlijk sorbetijs in bijvoorbeeld mango, frambozen of aardbeiensmaak en bestrooi met gekleurde hagel. Zo maak je er een regenboog feestje van met ijs.

Bekijk het recept

2. IJs pinata

Ingrediënten: Zo veel als je wil  10 min 

Deze ijs pinata is echt een groot feest. Vul een hoorntje met snoepjes, m&m’s, nootjes, discodip, stukjes fruit of wat je dan maar ook lekker vindt. We toppen ‘m af met een grote bol ijs. En net als met een echte pinata, is het een grote verrassing wat erin zit.

3. Bananasplit

5 ingrediënten  10 min 

Een populaire klassieker onder de ijsrecepten: een bananasplit. Niet voor niets staat dit dessert op veel menu’s. De combinatie van banaan, ijs, slagroom en chocola is een feestje in je mond. Bovendien ziet het gerechtje ook leuk uit.

Bekijk het recept

4. Appel-vanillewafels

6 ingrediënten  10 min 

Stapelen maar! Een warme wafel met kersen en roomijs is al een traktatie. Maar ken je deze frisse variant al? We beleggen een wafel met vanille ijs en schijfjes appel. Wat slagroom en kokos erbij en het ijsfeest is compleet.

Bekijk het recept

5. Bailes strawberries cream

3 ingrediënten  5 min 

Dit ijsje is niet geschikt voor kinderen, want in de Baileys zit alcohol. Maar voor volwassenen is dit zeker een zomers feestje. De Baileys past heel goed bij de aardbeien en het zachte vanille roomijs. Dat wordt smullen!

Bekijk het recept

Meer recepten met ijs

Bekijk alle recepten

Geen tijd? Bestel feestelijke ijsjes bij Jumbo

Bekijk alle ijsjes

Meer inspiratie & tips

Vitamine D is goed voor je botten en gebit. Je haalt dit uit de zon, maar ook uit vette vis. Ontdek de lekkerste recepten met vitamine D.

Van een klassieke guacamole tot een frisse aardbeiensalsa: geniet van onze favoriete diprecepten.

Knutselen met eten is niet alleen gezellig, maar ook nog eens lekker. We hebben de leukste ideeën voor je verzameld.

Geniet van deze snacks met een gezonde twist. Dit zijn guilty pleasures eten zonder schuldgevoel. Van chips tot muffin en van pannenkoek tot pizza.