Knutselen met eten

Houd jouw kind ook zo van knutselen? En van koken? Hoe leuk is het dan om die twee te combineren door te knutselen met eten. Een eenvoudige klassieker is een ketting maken door chips-ringetjes aan een dropveter te rijgen. Dat is nog eens lekker knutselen! En er daarna van smullen is natuurlijk minstens zo leuk.

Hieronder vind je 7 recepten om te knutselen met allerlei lekkers. Daar zijn je kids wel even zoet mee.

1. Tomatenmonsters

4 ingrediënten  10 min 

Monsters eng? Deze niet, hoor. Onze grappige tomatenmonsters kijken blij en ze smaken ook nog eens lekker. En wat handig is: de bekertjes kun je hergebruiken. Uit zo’n grappig monstertje eet je kind alles met plezier. 

Bekijk het recept

2. Perzikbootjes met blauwebesmatrozen

6 ingrediënten  15 min 

Op deze manier wil ieder kind wel fruit eten! Knutsel samen deze kleurrijke zeilbootjes van perziken in elkaar en vertel er eventueel nog een stoer verhaal over piraten bij. En tijdens het knutselen snoepen van de besjes? Mag gewoon. 

Bekijk het recept

3. Lieveheersbeestjes

6 ingrediënten  30 min 

Deze schattige lieveheersbeestjes zijn eigenlijk bijna te mooi om op te eten. Maar we raden je aan dat toch zeker te doen. Fris, zoet en knapperig: na het knutselen mag je hier welverdiend van smikkelen.

Bekijk het recept

4. Watermeloenpoppetjes

6 ingrediënten  30 min 

Is er iemand die opgevrolijkt moet worden? Van deze blije watermeloenmannetjes en -vrouwtjes krijgt iedereen een lach op zijn gezicht. En als je ze proeft, wordt die lach alleen maar groter. Al die zoete ingrediënten passen perfect bij elkaar. 

Bekijk het recept

5. Vliegers

3 ingrediënten  30 min 

Met deze vliegers is je kind vast en zeker helemaal in de wolken. Het is misschien even een gepriegel om alle snoepjes vast te maken, maar wat ziet zo’n bundeltje vliegers er leuk uit. Wil je er nog meer van kunnen smullen? Maak de vliegers dan van snoeppapier.

Bekijk het recept

6. Kikkerhengels

3 ingrediënten  15 min 

Er is maar zo weinig nodig voor zo’n leuk eetbaar knutselwerkje. Als je er samen voor gaat zitten, heb je deze grappige kikkerhengels in een kwartiertje klaar. Wie heeft z’n kikker er als eerst vanaf gehapt?

Bekijk het recept

7. Wafelbrandweerwagens

6 ingrediënten  30 min 

Tatu-tatu! Aan de kant: de brandweer komt eraan. Met deze brandweerwagens van wafels kun je eerst lekker spelen. Maar het zal niet lang duren voordat ie opeens zijn wielen kwijt is of dat er een hap uit de wagen is. Veel plezier én eet smakelijk!

Bekijk het recept

Meer recepten om te knutselen

Bekijk alle recepten

Meer inspiratie & tips

Een goede weerstand is nu misschien nog wel belangrijker dan ooit. Daarom is het slim om elke dag aan voldoende vitamine C binnen te krijgen.

Alsof pannenkoeken op zich al geen feestje zijn, maken we het gewoon nog bonter: bekijk  hoe je een pannenkoektaart maakt.

Diploma op zak? Dat mag gevierd worden! Met dit geslaagde menu voor geniet je de hele dag van feestelijke gerechten, drankjes en tussendoortjes.

Hoe krijg je  iedere dag de aanbevolen hoeveelheid vitaminen binnen? Het antwoord op deze vraag, zijn deze recepten.