Loading...

Perzik

Sappig zomerfruit

Bekijk alle recepten

Proef de zomer met perzik

Met zijn fluweelachtige, goudgele schil heeft de perzik een zomerse uitstraling. De steenvrucht is dan ook volop verkrijgbaar in de warme maanden mei tot en met augustus. Het vruchtvlees is zacht en geurig en heeft een zoete smaak. Perziken zijn gezond en smaken heerlijk in een smoothie of door je yoghurt. Of verwerk perzik eens in een warme maaltijd, zoals een rijstgerecht met kip. En ken je de wilde perzik al? Je ziet ‘t al: genoeg manieren om van dit zomerfruit te genieten.

5 x zoete recepten met perzik

De zoete smaak van perzik komt goed tot zijn recht in gebak en desserts, zoals de klassieker pêche melba. Ontdek ook de volgende zoete recepten met perzik.

5 x salades met perzik

Perzik geeft je zomerse salade een verrassende en zoete twist. Probeer een van deze heerlijke recepten eens.

Meer verrassende recepten met perzik

Bekijk alle perzikrecepten

Weetjes & tips over perziken

Wees voorzichtig met je perziken. Door het kwetsbare schilletje kneuzen ze snel, waardoor ze gaan rotten. En dat wil je natuurlijk niet. Perziken blijven op z’n best op een koele plek, zo’n 2 tot 3 dagen. Wil je ze langer bewaren? In de koelkast blijven ze een week goed, maar de smaak wordt er wel iets minder van. Was je perziken niet voordat je ze opbergt, want daardoor bederven ze sneller. Was ze pas zodra je ze wil gaan eten. Wist je dat perziken gezond zijn? Ze zuiveren je lichaam. De grote hoeveelheid vezels en kalium helpen je nieren met het verwerken van afvalstoffen. Ook bevat de perzik veel vitaminen en mineralen die goed zijn voor je stofwisseling. Er bestaan ook wilde perziken, die zijn plat en worden daarom ook wel platte perzik genoemd. Het vruchtvlees van de wilde perzik is wit en de smaak is wat sterker dan van de gewone perzik.

Hier komen onze perziken vandaan

De perziken van Jumbo komen uit Spanje, waar ze veel zon krijgen en met de hand geplukt worden. Kijk mee met onze teler Ramon Loncá.

Bekijk meer video's

Zo snijd je een perzik

In deze handige video laten we zien hoe je een perzik eenvoudig in helften of partjes snijdt.

Bestel je perziken bij Jumbo

Bekijk alle perziken

Meer fruitinspiratie?

Wil je variëren met andere fruitsoorten? Ontdek al ons zomerse fruit.

Meloen Aardbeien Nectarine Kersen Ananas