On the way to PlanetProof

een betere keuze voor natuur, klimaat én dier

On the way to PlanetProof en daar zijn we trots op!

Bij alles wat we doen, hebben we bij Jumbo oog voor mens, dier en milieu. Daarom kiezen we met onze Nederlandse aardappelen, groenten en fruit voor het keurmerk On the way to PlanetProof. Dit topkeurmerk* helpt je om in de winkel een duurzamere keuze te maken. 

Ook een groot deel van onze zuivel draagt het blauwe logo van On the way to PlanetProof. Het keurmerk bewijst (‘proof’) dat een product duurzamer geproduceerd is met extra aandacht voor koe, natuur en klimaat. De boeren en telers houden zich aan de strenge eisen die door On the way to PlanetProof worden gesteld. 

*De consumenten voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal beoordeelt On the way to PlanetProof als ‘topkeurmerk’ voor voeding.

Aardappelen, groenten en Fruit

Jumbo kiest met haar Nederlandse aardappelen, groenten en fruit voor het keurmerk On the way to Planetproof. Dat betekent dat ze duurzamer geproduceerd zijn mét aandacht voor natuur en klimaat.

Telers houden zich aan de strenge eisen voor het gebruik van (biologische) gewasbeschermingsmiddelen. Telers zorgen voor een gezonde en vruchtbare bodem door compost in de bodem te verwerken. Vogels en vleermuizen worden beschermd door veilige plekken voor nesten en schuilplaatsen te creëren. Er wordt zuinig omgegaan met water: telers vangen regenwater op en hergebruiken dit.

Ontdek onze On the Way to PlanetProof groenten en fruit

Ben jij ook On the Way to PlanetProof? Kook dan met aardappelen, groenten en fruit van Hollandse bodem.

Zuivel

Ook een groot deel van onze zuivel draagt het On the way to PlanetProof-logo. Het keurmerk bewijst (‘proof’) dat een product duurzamer geproduceerd is met extra aandacht voor koe, natuur en klimaat.

Melkveehouders zorgen dat de koeien minimaal 120 dagen per jaar, 6 uur per dag in de wei grazen. In de stal is er plek voor ontspanning; voor iedere koe is er tenminste 1 ligplaats. Er zijn koeborstels aanwezig in de stal die de huid verzorgen van de koeien. De biodiversiteit wordt gestimuleerd door om de weilanden veel kruiden te laten groeien. Door minimaal de helft van het voer zelf te produceren, maken keurmerkhouders de kringloopcirkel zoveel mogelijk rond.

Deze zuivelproducten zijn On the way to PlanetProof

Van karnemelk tot vanille vla. Ontdek de On the way to PlanetProof zuivelproducten van Jumbo.

Topkeurmerk volgens Milieu Centraal

On the way to PlanetProof is door Milieu Centraal uitgeroepen tot een van de 10 topkeurmerken. Topkeurmerken zijn koplopers onder de keurmerken op voeding. Zij stellen de strengste eisen op het gebied van milieu, dierenwelzijn en mens & werk. Door producten te kopen met een topkeurmerk, draag je bij aan een duurzamere voedselketen.

Blije bijen

De eisen van On the way to PlanetProof zijn onder andere bedoeld om bijen, hommels en andere insecten te behouden. Al sinds 2014 is Jumbo met datzelfde doel aangesloten bij de Bee Deals. Leveranciers en telers voor hard en zacht fruit, passen bij-vriendelijke maatregelen toe. Door bijvoorbeeld bloemrijke randen in te zaaien en insectenhotels te plaatsen. Zo zorgen we samen voor blije bijen.

Keurmerken bij Jumbo

Bij Jumbo vind je naast On the way to PlanetProof nog een heleboel andere keurmerken in het schap. Keurmerken die eisen stellen aan dierenwelzijn, biodiversiteit, milieu en klimaat. Lees hier meer over de keurmerken die je tegenkomt op onze producten.