Loading...

Ben jij goed voorbereid op Sint-Maarten

Op maandag 11 november wordt er in verschillende plekken in Nederland Sint-Maarten gevierd. Als er bij jou vrolijke kinderen aan de deur komen met hun lampionnen, dan wil je ze natuurlijk iets lekkers geven. Heb jij al wat snoepgoed of fruit in huis? Bij Jumbo haal je lekkere snoepjes, chocolaatjes, koekjes of fruit voor de kinderen die zingend langs de deur komen.

Veel lekkers voor Sint-Maarten

Met deze handige uitdeelzakken heb je voor iedereen wat lekkers. 

Gezond trakteren

Een appeltje of mandarijn is ook een lekkere én gezonde traktatie.

Zelf iets maken voor Sint-Maarten?

Natuurlijk kun je ook zelf de keuken induiken en iets lekkers maken voor Sint-Maarten. Zo kun je lekkere koekjes bakken en leuk inpakken. Of wat dacht je van snoepsushi? Deze recepten zijn leuk om te maken én leuk om te geven.

Bekijk alle traktaties

Over Sint-Maarten

Sint-Maarten is een feestdag, op 11 november, waarbij kinderen met een lampion aan de deur komen. Ze zingen liedjes voor snoep of fruit. Het feest wordt vooral gevierd in kleine dorpen en in en rondom de provincie Utrecht, het oosten en het zuiden van het land. Tijdens Sint-Maarten vieren we de doping van bisschop van Tours. Zijn echte naam is Maarten van Tours, vandaar: Sint-Maarten. Volgens het verhaal ontmoette hij bij een stadspoort een bedelaar, die hij de helft van zijn mantel gaf. Meer kon hij niet geven, want de helft van de mantel was van hem en de andere helft van Rome.

Het meest bekende liedje dat kinderen zingen is:

Sint Maarten, Sint Maarten
de koeien hebben staarten
de meisjes hebben rokjes aan
daar komt Sint Maarten aan

Nu je de traditie en het van Sint-Maarten kent, is het tijd om lekkere traktaties in huis te halen of zelf te maken. Bij Jumbo vind je volop lekkernijen om te trakteren. Fijne Sint-Maarten!